Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

30 Kasım 2010 Salı

CSKA Moskova'da Yeni Gelişmeler

Messina ve Pashutin döneminde pek alışkın değildik. CSKA Moskova'nın adı genelde kupa ve transfer haberlerinde geçerdi ama son dönemde üç haberden biri Rusya'dan geliyor. Dule'nin ayrılışının ardından yine üç önemli haber var CSKA Moskova cephesinden. 

İlki kulüp başkanı Vatutin'in (soldaki) açıklamaları. Dule'den sonra kulüp Ergin Ataman, Maljkovic, Giannakis gibi isimlerle anılmaya başlamıştı. Hatta birçoklarına göre Ergin Ataman'ın CSKA Moskova'nın başına geçmesi neredeyse kesin gibi. Ama Vatutin farklı yönde bir açıklama yaptı ve kulübü bir süre geçici olarak yardımcı koç Dmitriy Shakulin'in idare edeceğini açıkladı. Bu süre Eurolig'de normal sezon gruplarının bitimine kadar uzayabilir. Tamamen Shakulin'in ve ekibinin performansına bağlı. Belki de Vatutin!in yanıltması olabilir emin olmak zor. Başkan, Dule ile ilgili de önemli açıklamalar yaptı. Vujosevic'in Rusça konusundaki sıkıntısına büyük özen gösterdiklerini, hatta bu konunun kontratta bile yer aldığını belirtiyor. Onun mümkün olan en kısa zamanda Rusça öğrenmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söylüyor Vatutin ama Dule'nin oyuncularla hiçbir şekilde iletişim kuramadığından şikayetçi. Amerika turu ile ilgili eleştirilere de karşı çıkıyor. Hiçbir şekilde pişmanlık duymadığını, aynı Vujosevic'in geçen sene Partizan'la ABD'de 20 gün geçirdiğini, arkasından da o kadroyla Eurolig'de Final Four oynattığını eklemiş. Mesele ABD'ye gitmek değildi diyor kısaca. Anlaşılan dil problemi düşündüğümüzden çok daha ciddi boyutlardaymış.

İkinci haber için artık klasik mi desem kronik mi bilemedim. Victor Khryapa yine sakatlandı. AJ Milano maçında sol bileğinden sakatlanan oyuncunun dönüş tarihi belli değil. Khryapa üzerindeki kara bulutların sebebi geçen seneki yoğun tempo mu yoksa nazar mı araştırmak lazım. MR'da çıkıp çıkmayacağı şüpheli. Ama CSKA Moskova'nın Khryapa yokken savunma direnci 1-2 basamak aşağı iniyor orası kesin.

Son haber de dedikodu kazanından. Vujosevic'le beraber takıma dahil olan Marjanovic ve Jamont Gordon'un hocanın gidişiyle beraber takımdan gönderileceği söyleniyor. Vatutin Rus basınına "Onların gidişini düşünmeden önce yerlerine takviye yapmamız gerekiyor." yeni hocayla beraber yeni isimlerin de sinyalini vermiş oldu. Bir süre sular yine hareketli olacak Moskova'da. Kimbilir bu hafta İspanya'da Malaga bir fark yaparsa dünkü Barcelona hezimetinin ardından Real Madrid Başkanı kafayı kırıp Messina'yı Moskova'ya geri gönderebilir. Beyin bedava, senaryo bedava...

4 yorum:

Sarıkaya dedi ki...

Ya bi' şey sorucam. Messina Rusça biliyor mu?

maliano dedi ki...

Çok iyi Rusça konuşuyor diye biliyorum.

Unknown dedi ki...

iyide cholet sürpriz yaparsa çıksa çıksa pascual boşa çıkar messina ile alakası ne tam anlayamadım açıkçası. ama eğer malaga sağlam bir fark yaparsa o zaman belki dedikleriniz olabilir. :))

maliano dedi ki...

Kafa gitmiş ya haklısın, düzelttim :)

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...