Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

13 Kasım 2010 Cumartesi

CSKA Moskova: 65 - Union Olimpija: 55 (Uyanma Vakti)

Hafta içerisinde Moskova'dan güzel bir haberi paylaşmıştık; Vujosevic'in takımı taraftara anlamlı bir mektup yollamış ve "bizden vazgeçmeyin, çünkü henüz bitmedi" demişti. Söz konusu mektubun üzerinden bir hafta geçmedi ki CSKA Moskova atılan imzaların boşa olmadığını gösterircesine Eurolig'deki ilk galibiyetini Union Olimpija'yı mağlup ederek aldı ve Sloven ekibini rüyadan uyandırmasını bildi.

Avrupa'da ilk üç haftayı namağlup geçen Union Olimpija'nın bu noktaya ekstra bir performansla geldiğini biliyoruz. İlk maçta Efes karşısında alacakları bir mağlubiyet bu seriyi yakalama şanslarını daha yolun başında bitirebilirdi. Avrupa'da iyi bir başlangıç yapmak, özellikle önemli bir rakip karşısında galip gelmek çok önemli; hepimiz güven meselesinin sporda ne kadar önemli bir faktör olduğunun farkındayız.

Koç Vujosevic'in de dediği gibi bu akşam maça baskı altında çıkan taraf kendileriydi fakat takımdaki kazanma isteği bu baskıyı geri plana attı ve CSKA daha maçın başında oyunun kontrolünü eline aldı. Hücumdaki agresifliği ve birebir savunmadaki başarısıyla Ruslar ilk çeyreği 20-5 önde kapattı. İkinci çeyrekte Vorontsevich, Shved ve Sokolov'un da skora katkısıyla CSKA farkı 20 sayının üstüne çıkartmayı başardı. Temponun arttığı ve Union'un zorlama atışlara gittiği bölümlerde Jaro Zdovc mola alarak oyunu tekrar rayına sokmaya çalıştı ve farkın açılmasına engel oldu. 14-14 ile başa baş geçen çeyreğin sonucunda ilk yarı 34-19 CSKA önderliğinde tamamlandı.

Union tarafında bu akşam skorun yükünü çeken oyuncu maçı 26 sayı, 2 asist ve 4 ribaund'la bitiren Kevinn Pinkney oldu. Pinkney'in dışında hiçbir takım arkadaşı çift hanelere ulaşmayı başaramadı...

Üçüncü çeyrekte içeriden başarılı bir oyun sergileyen Union, Pinkney ve Gregory'nin katkılarıyla 4-11 lik bir seri yakalamayı başardı. CSKA'nın cevap vermekte zorlandığı bu bölümde Slovenler farkı 8 sayıya kadar indirdi ancak maçı yeniden Rus tarafına getiren oyuncu Gordon oldu. Geceyi 15 sayıyla tamamlayan Gordon özellikle bu bölümdeki oyununuyla farkın tekrar açılmasını ve çift hanelerde kalmasını sağladı.

Son on dakikada üçüncü çeyrekteki başarılı oyununu devam ettiren Union, Pinkney'in bulduğu üçlüklerle farkı bir anda 5 sayıya kadar indirdi. Bu bölümde skora gitmekte zorlanan CSKA, Gordon'ın skoru dengede tutmaya devam etmesiyle son dakikalara avantajını koruyarak girdi. Kritik hücumlardan boş dönen Union, maçı 10 sayı farkla, 65-55 kaybederek gruptaki ilk mağlubiyetini almaktan kurtulamadı.

CSKA ayın 18'inde İstanbul'da Efes'e karşı oynayacak... Alınan tek galibiyetin ardından toparlanma sürecine girip girmediklerini söylemek zor, fakat takımdaki kazanma hırsı gözle görülür bir gerçek. Bu maç hakkında tahmin yapmayı zorlaştıran en büyük etken Efes'in bu sezon Avrupa'da gösterdiği güvenilmez performans olsa gerek.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...