Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

13 Kasım 2010 Cumartesi

Barcelona Bogdanovic ve Jasaitis'in Peşinde


Yaklaşık 1 ay kadar önce Basile sakatlandığında, bu haberin takıma nasıl bir etkisi olacağını az çok herkes tahmin ediyordu. Gerek profesyonelliği gerekse takımın ihtiyacı olduğu anlardaki skor gücüyle Basile muhtemelen son senesinde de kendinden bekleneni sahaya koyacaktı ama Barcelona 1 aydır Basile'siz oynuyor. Bu konuya neden değindiğime gelince. İspanyol Tubasket sitesi -ki takipte olduğum harika bir kaynaktır- yabancı kaynaklara dayandırarak Barcelona'nın Basile'nin yokluğunu doldurmak için Bogdanovic ve Jasaitis ile temasta olduğunu yazdı. Onlar da yabancı kaynaklara göre haber yapan ve çok takdir ettiğim, ıskalamadan her seferinde uygulamaya çalıştığım "kaynak gösterme" olayına dikkat eden bir site ve sonuçta söylentiyi kelimeye dökmüşler ama ben bu yazılanların tümünden biraz farklı düşünüyorum.

Barcelona yaklaşık 1 aydır ciddi derecede formsuz. Maçlarını bir şekilde kazanmayı başarıyor ama bunu yaparken eski isteğini ve gücünü sahaya yansıtamıyor. Üstelik daha sezonun başında da Zaragoza ve Fenerbahçe Ülker'e de evlerinde mağlup oldular. Barcelona'nın şu andaki temel sorunu organizasyon bozukluğu. Rubio'daki akılalmaz düşüş ve Navarro'nun da buna ayak uydurması Barcelona'yı son dönemde sık sık ne yaptığını bilmez bir takım havasına soktu. Sada, Grimau ve Lakovic'in herbiri top kullanma becerisine sahip olsa da Barcelona'yı komuta etme noktasında yeterli değiller. Rubio'nun oynatamadığı pota altı da geçen seneki kadar etkili olmayınca Barcelona skor anlamında sıkıntı çekebiliyor. İşte tam bu noktada Bogdanovic ve Jasaitis tamamlayıcı hamleler olarak göze çarpıyorlar.

Jasaitis dünya şampiyonasından sonra ortalarda görünmedi. Antrenman yapıp yapmadığını, neyin peşinde olduğunu biz amatörler bilemiyoruz ama böyle bir oyuncunun hala bir imza atmamış olması enteresan. Keza Bogdanovic de geçen sene Tomas ve Gordon'un giydiği kurtarıcı gömleğini bu sene Cibona'da sırtına geçiren önemli bir yetenek. Oyun tarzı hiç önemli değil. Büyük takımlarda rolünü bilip, rotasyonda kendisine verilen görevi yerine getirecektir. Onunla ilgili tek endişe rol farkından kaynaklanan düşüş olabilir ki Barcelona bunu Gary Neal ile gayet güzel tecrübe etti. Her iki ismin de ortak noktası birebirlerinin ve dış atışlarının kuvvetli olması. Bu da bana göre Barcelona'nın skor sıkıntısında bu isimlere sarılmasının temel nedeni. Navarro ve Mickeal dışında el yakan topları kullanacak bir isim yok. Belki de Pascual bunun arayışı içinde olabilir. Yoksa Basile'nin sahalara dönmesine kısa bir süre kalmışken onun yokluğunu giderecek transferler olarak gözükmüyorlar. Sadece, bu sene gideceği neredeyse kesin olan Basile'nin önümüzdeki yıllarda formasını giymek için aday oldukları söylenirse aynı cümlede bana göre anlam buluyorlar. Kısacası bana göre Barcelona bir açığı kapatmak, rotasyonda Basile'yi değil Navarro ve Mickeal'i tamamlamak için bir hamle peşinde. Bu açıdan da Bogdanovic ve Jasaitis isimleri bench için oldukça yeterli isimler.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...