Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

10 Kasım 2010 Çarşamba

Alex Mumbru Kariyerinde 400. ACB Maçına Çıktı

Antrenörler bu tarz oyuncuları çok severler, çünkü sahaya sürdüğün anda ondan alacağını, her maç sahaya aynı mücadeleyi koyacağını bilirsin coach olarak. İspanyol basketbolunun istikrar abidesi Alex Mumbru ACB liginde 400. maçını geride bıraktı. Kulüp kariyerinde 2006 Eurochallenge, 2007 Eurocup, 2007 ACB ligi kupaları bulunan oyuncunun milli takım kariyerinde ise 2005 Akdeniz Oyunları Bronz, 2006 Dünya Şampiyonası Altın, 2007 Avrupa Şampiyonası Gümüş, 2008 Olimpiyat Oyunları Gümüş, 2009 Avrupa Şampiyonası Altın madalyaları bulunmaktadır.
 
Alex Mumbru ile AS gazetesi kısa bir röportaj yapmış:
 
-Takım arkadaşın Paco Vazquez pazar günü 501. ACB maçını oynadı ve sen hala 400'tesin, eskiyorsunuz?
-(Gülüyor)Eskimedik, genç başladık. Özverili bir kariyerim var ama bu rakamdan memnun değilim. Bizkaia'i için güçlü hayallerim var ve bunları yerine getirmek için hala aynı hırs ve güç ile çalışıyorum.
 
-Neredeyse kazanabilecek bütün başarıları kazandın?
-Bu hedeflerim olmasını engellemiyor. Kariyerime daha bir çok maç eklemeliyim. Bilbao'da yeni projelerimiz var, beklentiler yüksek ve ben hala kazanabilecek başarılar olduğunu düşünüyorum.
 
-1997 yılında Badalona'da başlayan bir kariyerin var ve devamlı oyununu geliştirerek büyük bir deneyim elde ettin, Badalona sana ne kattı?
-Orası benim evim,her şeyi orda öğrendim. Tüm antrenörler oyunuma çok olumlu katkıda bulundu.
 
-Kariyerinde neyin eksik kaldığını düşünüyorsun?
-Dünya şampiyonası şampiyonluğu.
 
Bu kısa röportajda bile hala hırsından, oynama isteğinden birşeyin eksilmediğini çok rahat anlayabiliyoruz. Gerçekten ayakta alkışlanacak bir oyuncu. Çok ekstra bir oyunu yok ama takımı için veribelceği ne varsa sonuna kadar çekinmeden savaşarak onu vermeye çalışması genç basketbolculara örnek olmalı.

2 yorum:

ako dedi ki...

son soruda dünya şampiyonası şampiyonluğu demiş ancak 2006 kazandı Japonyoda. Olimpiyat ve/veya eurolig şampiyonluğu mu acaba

Erkan Karahan dedi ki...

son dünya şampiyonası deme ihtimali büyük,çünkü cümleyi sadece böyle kurmuş.

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...