Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

9 Ekim 2010 Cumartesi

Unicaja Malaga: 76 - Caja Laboral: 69 (Takım Oyunu > Bireysellik)

Maç öncesinde açıkca Caja Laboral'in bir adım önde olduğunu söylemiştik. Ancak, bir nokta bizi yanılttı. Teletovic ve Pietrus sahada olduğu zaman Caja Laboral ribauntlarda çok sıkıntı çekiyor. Freeland ve Archibald'ın sert oyunlarına rağmen CAI Zaragoza karşısında özellikle Hettsheimer'in hücum ribaundlarında yarattığı sorunu, Caja Laboral de 14 hücum ribaunduyla yaşattı ancak Hettsheimer alıp bitirebilirken Pietrus alıp tekrar dışarıya çıkardı ve takım tekrar sete döndü. Burada 4 hücum ribaundu alan Stanko Barac'ın 2/5'le oynaması bu durumun çok önemli bir göstergesi. Teletovic'in artık belirli bir oyun karakteri var. Bu adam şutör guard (!) ki bugün o da çizgi gerisinden 1/9 attı . O 1 de çok çok uzaklardandı gerçekten, artık o kadar çok denedi ki 1'i denk geldi diyesi geliyor insanın. Burada savaşı Malaga almadı, tam tersine burada bir savaşa dahi girmedi Caja Laboral. Bu noktayı Ivanovic'e karşı kazanan Reneses'in elinde McIntyre vardı, ikili oyunlarla sık sık kullandı. İlk yarı David Logan'ın göreceli iyi oyunu vardı ama ikinci yarıda Marcelinho Huertas, Pau Ribas ve David Logan üçlüsünden bir türlü verim alamadı Ivanovic. McIntyre'nin hanesinde yazan 8 asist aslında çok fazla değil ama Unicaja'ya sürekli doğru hücumu oynattı. Unicaja hem içeriyi hem dışarıyı kazanmasına rağmen Fernando San Emeterio son bir buçuk dakikaya kadar inanılmaz bir hücum performansı ortaya koydu. 9/11'le 2'lik, 2/4'le 30 sayı bulan San Emeterio, Unicaja'nın 2 dakika kala farkı 8'e çıkardığı anda daha kendi sahasından top çıkarırken tam saha baskı karşısında şaşırması sayesinde 2 top kaybetmesi sonucunda ilkini sayıya çevirdiler ancak ikincisinde San Emeterio boş şutu kaçırdı ve Caja Laboral o noktada maçı kaybetti. Ivanovic şimdiden klasik bir uzun arayışlarına girmiştir. Anladık ki eğer kadro buysa Ivanovic Teletovic-Pietrus ikilisini tercih edecek pota altında. Teletovic yazıp pota altı diyince insan bir garip oluyor kabul ediyorum. Barac'ın bir anda üstüste sınıfları atlayıp çok iyi bir pivot olma ihtimali çok çok zor. Euroleague'de Pietrus-Teletovic ikilisiyle Caja Laboral orta üstü takımlar karşısında çok büyük sorunlar yaşar. Unicaja tarafında ise McIntyre hücumda çoğu sorunu halletmiş görünüyor. Pota altı bugün istedikleri seviyede olmasa da kabul edilebilir seviyeye geldi. Tamam klasik olarak Freeland-Archibald sert bir ikili ama 14 hücum ribaundu veriyorlar mesela. Bugün ribaund kovalamaları bile yetti. Üst seviyeler için test edilmeleri gerekiyor. Detaylı istatistikler burada.

Günün diğer maçında geçen hafta Madrid'e çok sorun çıkaran Estudiantes, Menorca'ya 73-61 kaybeden Blancorueda Valladolid'e karşı 79-66 kaybetti. Saat çakışması yüzünden seyredemediğim bu maçın son 3 dakikasına yetiştik ki bu bölümde de Hernan Jasen'in gayretlerine rağmen Marcus Slaughter'ın pota altında ki oyunu maçı kopardı.

1 yorum:

baldur dedi ki...

güzel yazı olmuş. aynen aga teletovic ne öyle ya gerçi orta sahadan attığı üçlük müthişti ama insan bir pota altında oynamaya çalışır ya. pietrus ya da teletovic'in yerine haislip gelse diyeceğim ama o da dışarıdan oynamayı seviyor. pietrus ile barac ikili oyunlarda yetersiz kalıyorlar ve top kaybediyorlar. logan ile uyum sorunu yaşıyor ikisi de. bir de huertas çok kötüydü.

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...