Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

18 Ekim 2010 Pazartesi

Lega Basket A'da İlk Haftanın Görünümü

 
FS Montegranaro 88-76 Dinamo Sassari

Maçın başında öne geçip, ikinci çeyrekte vitesi artıran Montegranaro'da takımın tamamının süre aldı. 5 oyuncunun 20+ dakika süre alıp, Dejan Ivanov'un 21, Allan Ray'in 17, Daniele Cavalliero'nun 16, Sharrod Ford'un 13 sayı 12 ribaund utakımının öne çıkan istatistikler. Sassari'de James White'ın 20 sayısı ve Manuel Vanuzzo'nun kenardan gelerek 20 dakika süre aldığı maçta 17 sayı bulması göze batan rakamlar.

Canadian Solar Bologna 68-66 Bennet Cantu

Tolga Şahin'in de hakem üçlüsünde bulunduğu ve ilk yarı boyunca başabaş giden maçta, üçüncü çeyrekte farkı 15 sayıya kadar çıkardı Cantu. Son çeyrekte Bologna geriden gelerek 29-12'lik seriyle maçı aldı. Son çeyrekte Viktor Sanikidze tam bir "glass cleaner" performansı sundu. Son çeyrekte 9 sayı bulan oyuncunun asıl kritik performansı 4 hücum ribaunduyla birlikte 7 ribaund bulması oldu. Cantu takımının koce çeyrek boyunca tıpkı Sanikidze gibi 7 ribaund aldığını söylersek bu performansın değeri anlaşılır. Bologna'nın savunma kaynaklı geri dönüşü koç Lino Lardo'yu mutlu etmiştir elbette. Ancak, Cantu'da koç Andrea Trinchieri'nin takımının bir çeyrekte bu kadar çok düşmesine çözüm üretmeli.

Pepsi Caserta 87-91 Angelico Biella

Aslında maçın ilk yarısı Caserta'nın oyun içi üstünlüğü ile geçildi. 3. çeyreğin ikinci bölümünde giderek oyundan düşmeye başlayan Caserta'da koç Stefano Sacripanti takımın direnci giderek düşerken, en azından son çeyrek öncesi bir rotasyon yapması beklentiler dahilindeydi. Ancak, rotasyon 5 oyuncunun üstüne kalınca, rotasyonunu 8 oyuncu üzerine yapmış Massimo Cancellieri maç sonuna eli daha güçlü taraf olarak girdi. AJ Slaughter'in 27 sayılık performansı Biella'da galibiyet için önemliydi. Rotasyon gibi sayı dağılımını da iyi yapan Biella'da diğer öne çıkan isim 5/5'lik 2 sayılık isabetiyle 17 sayı üreten Jeff Viggiano'ydu. Caserta'da Ebi Ere'nin 21, Luca Garri 19, Jumaine Jones'un 16 sayılık performansı galibiyet için yeterli olmadı.

Lottomatica Roma 86-61 Enel Birindisi

Güç dengesi bu kadar fazla olunca, fark da büyük oldu. PalaLottomatica parkelerine ilk kez çıkan Vladimir Dasic'in 17 sayı 9 ribantluk performansı, Roma için sevindirici oldu. Nihad Dedovic'in 18, Darius Washington'ın 17 sayısı Roma adına öne çıkan istatistikler. Charles Smith'in 2/8 saha içi isabeti ise düşündürücü. Birindisi'de Yakhouba Diawara'nın 18, Kris Lang'in 14 sayısı bu maçta düşülebilecek tek kayıtlar.

Benetton Treviso 88-70 Air Avellino

Jasmin Repesa'nın takımı 3. çeyrekte oldukça düştü ve bu bölümde Air Avellino'da Taquan Dean bu dönüşün mimarıydı. Ancak, son çeyrekte Peric, Bulleri ve Devin Smith'in skorer oyunları korkulu rüyayı oldukça basit bir şekilde bitirdi. Maçın genelinde ise Ryan Toolson'ın 22 dakikada 21 sayısı Benetton'un öne çıkan rakamı.

Cimberio Varese 87-78 Scavolini Siviglia Pesaro

Varese tıpkı Benetton gibi bütün maçı önde oynamasına rağmen, son çeyrek öncesi geri düşüp, bir geri dönüşle maçı aldı. Yaşlı kurt Diego Fajardo'nun 14 sayı 6 ribaundu kritik bir katkı oldu. Phil Goss'un 5/8'le 20 sayısı, Jobey Thomas'ın 15 sayısı ve Ronald Slay'in 14 sayı 6 ribauntluk katkısı önemli. Pesaro'da ise Morris Almond 'ın 23, Andre Collins'in 20 sayısı önemli olsa da yanlarına skor katkısı yapacak isimler bulmaları şart.

Banca Tercas Teramo 83-89 Armani Jeans Milano 

İlk çeyrekte Kevin Fletcher ve Ivan Zoroski'nin sayılarıyla direnç sağlayan Teramo'ya, Milano topu daha fazla dolaştırarak ve Morris Finley'nin organizatörlüğünde cevap verdi. Ivan Zoroski ikinci çeyreğin yine tamamında oynadı, bu sefer Fletcher'ın faul problemine girmesi yüzünden oyunda olan Achille Polonara'dan skor desteği buldular. İlk çeyrekte 4/9 atan Teramo oyuncularını savunmak için içeri oldukça kapanan Milano, ikinci çeyrekte boyalı alanda 2/8 isabete izin verirken, çizgi gerisinden 3/4 3'lük atan Zoroski ve Ahearn'a çözümü bulamadı. Maç boyu skor olarak kopmalar yaşanmazken, özellikle ikinci yarıda takımlar savunma anlamında çok düşü gösterdiler ve normal süresi 78-78 biten karşılaşma, uzatmalarda bir Euroleague takımı olduğunu hatırlayan AJ Milano'nun lig kalibresinin üstündeki savunmasıyla 83-89 sona erdi. Milano'da özellikle Mancinelli'nin yüksek yüzdeyle attığı 27 sayı dikkat çekici.

Vanoli-Braga Cremona 68-71 Montepaschi Siena

Vanoli maç boyu önde götürdüğü, hatta çok uzun süreler çift hanelerle önde götürmesine rağmen Siena'nın son çeyrekte maçı 4-5 dakika boyunca ciddiye alması Vanoli'ye kafi geldi. Yine de, Marko Milic ustada hala işlerin bitmediğini görmek keyif verici. 26 dakikada 5/11'le 15 sayı çıkardı Milic. Montepaschi son çeyrekte takım olarak maçın içine girse de Bo McCalebb 4/6'le 9 sayı bularak daha önde görünen isim oldu. Vanoli'deyse guard Jerrod Rowland'ın 21 sayısı yeterli olmadı.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...