Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

21 Ekim 2010 Perşembe

Fenerbahçe Ülker:86 - Lietuvos Rytas:69 (Hazırlık Maçından Hallice Açılış)

Açılış maçları zordur. Rakip yerel lige başlamamışsa çözülmesi zordur, hele bir de koç yeniyse iyice karmaşık hale gelir analiz. Fenerbahçe Ülker'in Rytas sınavı da benzer özellikler taşıyordu. Her ne kadar Litvanya ligi tam gaz devam etse de karşıda yeni kurulmuş bir takım, 1 hafta önce takımın başına getirilmiş bir koç ve bireysel anlamda kalite oyuncular vardı. Ama dürüst olmak gerekirse terazinin dengesi yoktu. Avrupa'da Litvanya ekolünü en iyi yansıtan ülke takımı olan Rytas, Newley ve Gecevicius gibi iki önemli skorer ve tempo oyuncusunu kadrosunda barındırmasına rağmen Fenerbahçe Ülker'in Tomas - Ömer Onan savunma duvarını geçmeyi başaramayınca ilk dakikalarda koyması gereken direnci ortaya koyamadı. Bandırma'dan formasını çıkarmadan gelen Lavrinovic'in çılgın başlangıç performansı da buna eklenince Rytas bir deplasman takımının yaşamaktan en çok korktuğu şeyi yaşadı. İlk periyodda oyuna havlu attı. Rölantide götürdü Fenerbahçe Ülker maçı. Beceremediği tek şey 20'lerin üzerinde kontrol etmesi gereken skoru bir türlü o seviyeye çekememesiydi. Rytas direndi, direndikçe vites arttırıp skoru yukarı çekti Fenerbahçe Ülker. Sıkı savunmaya rağmen Newley ve Gecevicius üretken olsalar da esas sıkıntı pota altı savunması ve hücumundaydı Litvanya takımı için. Bajramovic'in 1/13 sahaiçi isabetindeki kusursuz(!) performansı diğer uzunlarla beraber Vidmar - Lavrinovic savunmasında da kendini gösterince "Kırmızı Başlıklı Kız" kırılganlığındaki Vidmar bile William Wallace'a dönüştü. Hakkını yememek gerekir müthiş mücadele etti. Fenerbahçe Ülker takım olarak doğruları yaptı. 5/9 üçlük isabeti "ne yaptığını bilen" takımın portresiydi. Rakibe göre oynayan ve maceradan uzak duran Fenerbahçe Ülker'e hasrettik, bir parça gidermiş olduk. Rakiplerine 20 farkla yenilmeyi baştan kabul eden değil de, 20'li farkları koruyamadığı için üzülen takıma geçiş yapıldı mı bunu görmek için 3. haftadaki Siena maçını beklemek gerek. Seçici (!) Fenerbahçe Ülker taraftarı 8000 taraftarla ikinci senaryoya inanmış olacak ki kısa bir sürede 1000 ortalamadan, Rytas maçında 8000'e çıkıverdi. İlerisi için de umut verdi. Umarım cehennemin ateşini yakmışlardır. 

Rytas'ta Jasikevicius'a yapılan ve reddedilen tekliften sonra El Amin kadroya katıldı. Newley, Bajramovic, Cemal Nalga ile birlikte TBL'den tanıdık 4. isim oldu El Amin. Bugün yoktu ama olsaydı da sanırım Cemal Nalga kadar ilgi çekmezdi. 11 dakika ile sene boyu alacağı rolü de göstermiş oldu bizlere. Şafağı kaç kaldı bilmiyorum ama Avrupa'da iş yapması zor Cemal'in. Bu büyük bir kehanet değildi zaten. Trifunovic de yeni geldiği takıma sihirli değneğini henüz değdiremedi ama ilerleyen dönemde mutlaka oturtacaktır takımını. Sınırını bilen Gecevicius - Newley ikilisinin yanına gelecek El Amin'in takımın kimyasını hangi yönde etkileyeceği ise Rytas'ın sonuçlarını doğrudan etkileyecek. El Amin attırırsa şiir gibi skor üretir bu takım. El Amin atarsa bu üçlü birbiriyle yarışabilir, kaybeden de her zaman Rytas olur. Detaylı istatistikler burada.

FENERBAHÇE ÜLKER (86): Roko Leni Ukic 11 (2 ribaund- 7 asist), Mirsad Türkcan 2, Ömer Onan 10 (2 ribaund- 2 asist), Lynn Greer 2 (2 ribaund), Darjus Lavrinovic 21 (1 ribaund- 2 asist), Gasper Vidmar 17 (5 ribaund), Kaya Peker 2 (11 ribaund), Oğuz Savaş 10 (2 ribaund- 2 asist), Tarence Kinsey 6 (2 ribaund), Marko Tomas 3 (6 ribaund- 4 asist), Emir Preldzic 2 (1 ribaund)

LIETUVOS RYTAS (69): Steponas Babrauskas 3 (1 ribaund), Arvydas Siksnius (2 asist), Igor Milosevic 6 (3 ribaund- 5 asist), Milko Bjelica 15 (2 ribaund- 3 asist), Martynas Gecevicius 12 (6 ribaund- 2 asist), Jonas Valanciunas 10 (10 ribaund), Brad Newley 15 (1 ribaund- 3 asist), Arturas Jomantas (1 asist), Cemal Nalga 4 (1 ribaund), Kenan Bajramovic 4 (6 ribaund- 1 asist)

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...