Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

2 Ekim 2010 Cumartesi

Euroleague 2. Öneleme Turu Sonuçları


KK Hemofarm Stada 78-73 Alba Berlin

Alba Allen'la maça hızlı başlasa da Macvan içeriden ve Andusic dışarıdan ilk çeyrekte Hemofarm'ın skorda dengeyi bulmasını sağladı. İkinci çeyrekte Savovic ve Ivan Maras'ın önemli katkılarıyla 9-0'lık bir seri yakalayan Hemofarm 7 sayılık farkla öne geçti fakat, McElroy'un 3'lüğü ve serbest atışlarıyla bu sefer Alba 7-0'lık bir seri yakaladı ve maç 30-30'da tekrar dengeye geldi. Alba lehine olan bu seride özellikle Macvan kenardayken, hücumda Hemofarm'ın hiçbir şey üretemediğini söyleyelim. Daha sonra Marinovic ve Jenkins'le skor bulan Alba ilk yarıyı 3 sayı farkla önde kapattı. Jerome Jordan ve Marko Sutalo'nun sayılarıyla Hemofarm tekrar öne geçse de Femerling ve Jenkins tekrar Alba'yı öne taşıdı. Jerome Jordan'ın basket-faulünün de olduğu bir bölümde 7-0'lık bir seri yakalayan Hemofarm öne geçti. Bu seferde Alba kenardan gelen Hollis Price'ın 2 sayı 1 asist ve Allen'ın sayılarıyla 6-0'lık bir seri daha yakaladı ve maç son çeyreğe gelene kadar bir şekilde Alba'nın direnciyle dengede kaldı. Macvan, Sutalo ve Mustafa Abdul-Hamit'in etkili oyunlarıyla farkı 9 sayıya kadar çıkardı. Hücumda sıkışan Alba'nın yardımına Marinovic gelse de Macvan'ın 3'lüğü farkı 10'a çıkardı. McElroy'a Milivoje Bozovic cevap verdi ve 1 dakika kala fark 10 sayı Hemofarm lehineydi. Marinovic hızlı bir sayıyla farkı 8'indirdi. Daha sonra serbest atışları Macvan kaçırdı, Marinovic'in 3'lük denemesini Hemofarm'lı Abdul-Hamit blokladı 4 saniye kala eline düşen topu potaya gönderen Julius Jenkins Alba'yı bir üst tura taşıdı.


Unics Kazan 75-71 Spirou Basket

Recep Ankaralı ve Murat Biricik'in de hakem 3'lüsünde bulunduğu maçta Pashutin tartışılabilir bir kararla Popovic'i kenara çekip Terrell Lyday-Petr Samoylenko guard ikilisiyle başladı. Veremeenko erken 3 faul alıp kenara gelince oyuna Hasan Rızvic girdi ve skorda Unics'i öne taşıdı. İlk çeyreğin ikinci bölümündeyse Rızvic'e Gomis, karşılık verdi ancak, McCarty ve Lyday çeyreğin sonunda Unics'i 10 sayılık farkla öne taşıdılar. 2. çeyreğin başında McCarty'nin kolay bir turnikesiyle farkı 12'ye çıkarınca Spirou koçu Giovanni Bozzi molayı aldı. Moladan sonra önce Greene'in sonra Mallet'nin 3'lükleri farkı bir anda 6 sayıya indirince molayı isteyen taraf Pashutin oldu. Lampe ve Lyday'in sayılarıyla tekrar ritm bulan Unics, Andre Riddick ve Greene'le 6-0'lık bir seri yakalayıp skoru 27-24'e getirdi. Daha sonra Lampe'nin 3'lüğü ve Veremenko'nun kolay sayısıyla devre Unics lehine 35-26 sona erdi. 3. çeyrek başında Gomis'in 3'lüğü ve Hamilton'ın turnikesiyle fark 5 sayıya düşse de Popovic ve Veremenko farkı tekrar çift hanelere taşıdı. Bu noktada şunu belirtmek lazım, Spirou sürekli geri düşse de arabanın peşinden koşan köpekler gibiydiler, hiç vazgeçmeden mücadele ediyorlardı. Unics'te ise sürekli tedirginlik vardı. Hill ve Greene'in arka arkaya gelen 3'lükleri bu sefer farkı 2 sayıya kadar indirince, Spirou rüzgarı iyice arkasına, Pashutin ise molayı aldı. Çeyreğin sonuna kadar karşılıklı sayılar ve biraz daha dengeli bir oyunla son çeyreğe 55-54 Unics önde girdi. 4. çeyrek başında Rızvic'in basket-faulü ve Lampe'nin smacıyla Unics ateşi yaksa da Brindley Wright'ın arka arkaya 5 sayısı tekrar tedirginliği başlattı. Peşine gelen Chris Hill'in 3'lüğü (bu maçta 5/8 attı) Spirou'yu 6 dakika kala maçta ilk kez öne geçirdi. Lampe üstüste sayılarla Unics'in 7-0'lık bir seriyle tekrar öne geçmesini sağladı. Samoylenko ve Popovic'in sayılarıyla seriyi 11-0'a çıkaran Unics turu geçtiğini sandı, ki bizde öyle düşündük fakat, Demond Mallet arka arkaya 2 3'lükle 1 dakika kala farkı tekrar 5 sayıya çekti. Zamanskiy'nin faulüyle kritik 3 serbest atışı da sayıya çeviren Chris Hill farkı 4 sayıya indirdi. Son topta Popovic'i bloklayan Andre Riddick olası bir tur basketine izin vermedi. Spirou ise elemelerin şu ana kadar ki en büyük sürprizini yaparak Unics'i Eurocup'a gönderip, Euroleague için Alba'nın karşısına dikildi.


Asvel Basket 71-63 Le Mans Sarthe

Le Mans, Ben Dewar'ın arka arkaya basketleri ve Diot'nun topu çalarak vurduğu smaçla maça 6-0'lık bir seriyle başladı. Asvel evindeki maçta 4 dakika sayı bulamadıktan sonra Jefferson'ın basketiyle rahatlayıp, Zizic'le maçta ritmini bulsa da Diot karşılık verdi. Jefferson'ın arka arkaya bulduğu 5 sayı, Asvel savunmasının birkaç kademe yukarı çıkmasıyla öne geçmeleri bir oldu. Acker'in serbest atışlarıyla Asvel ilk çeyreği 14-12 önde bitirdi. Edwin Jackson'ın basketi, Alain Koffi'nin önce takibi smacı, sonra orta mesafe smacıyla Le Mans bir geri dönüş yaptı. Moladan Hammonds'ın basketiyle dönen Asvel, Kim Tillie'nin basketleriyle 7-0'lık bir seri yakalayıp 23-17 öne geçti. 3 dakika boyunca hücumda hiçbir şey üretemeyen Le Mans, Kahudi'nin serbest atışlarıyla sayı buldu. Asvel devreye kadar savunmasıyla maçın dengesini elinde tutan taraf oldu ve 30-22 önde başladı 3. çeyreğe. Kahudi'nin basketiyle başlayan 3. çeyrek Jefferson ve Hammonds'ın 6-0'lık serisi Asvel'i 12 sayı farkla önde tuttu. Dewar'ın 3'lüğüyle farkı Le Mans farkı 9'a indirse de Asvel'in de savunmada iyi oyununa karşı, hücumda istikrarsız oluşu maçı bir türlü koparamamalarına neden oldu. Jefferson ve Gelabale'in sayılarıyla fark 13' kadar çıkınca Le Mans koçu Jackson molayı aldı. Moladan JP Batista'nın 4 sayısıyla 6-0'lık bir seri yakalayan Le Mans farkı 7 sayıya indirdi. Hammonds ve Jefferson'ın hücumda tekrar etkili olmasıyla tekrar dengeyi kendi lehine çeviren Asvel farkı 14 sayıya çıkararak son çeyreğe 49-35 önde girdi. Acker'in 3'lüğü ve Diot'nun smacıyla farkı tekrar tek hanelere indirmeyi başardı Le Mans. Gelabale'in uzaklardan gönderdiği 3'lüğü ve Vassallo'nun turnikesiyle Asvel farkı 12'ye çıkardı. Diot'nun 3'lüğü ve turnikesiyle tekrar hayat bulan Le Mans farkı 3 sayıya kadar indirdi. Jefferson'ın hücumda inisiyatif almasıyla Asvel 68-59 öne geçerek, tekrar tur için bir fırsat yakaladı. Fakat, hücumda tekrar duruldular, Pellin ve Acker'in 4/4 serbest atışlarıyla da ümitleri tükendi ve Le Mans turu atlayan taraf oldu.


BC Khimki 74-67 Budivelnik

Zaten seri ilk maçta bitmişti. Bu maç daha çok formalite niteliğinde olsa da Khimki yine de rakibini ciddiye almaya çalışarak başladı ve Monya'nın etkili başlangıcıyla maça 7-0 önde başladılar. Spencer'ın penetresi ve Anisimovas'ın serbest atışlarıyla maça dahil oldu Ukrayna temsilcisi. Raul Lopez ve Savrasenko'da bu seriye bir cevap verip, 7 sayılık farkı korudular. Lamayn Wilson'ın 3'lüğü ve Anisimovas'ın boyalı alandaki etkinliğiyle Budivelnik farkı 2 sayıya kadar indirdi. Kelati ve Loncar'ın liderlik ettiği Khimki'ye karşılık Lukashov ve Zabirchenko'dan geldi ve çeyrek 21-18 bitti. İkinci çeyreğe Zabirchenko'nun 3'lüğü ve Anisimovas'ın sayılarıyla 8-0'lık bir seri yakalayan Budivelnik 28-23 önde Scariolo'nun molasına gitti. Khimki'de moladan sonra Savrasenko ve Fridzon öne çıktı ama Budivelnik'de Billy Keys'in ve Zabirchenko'nun uzaklardan gelen 3'lüğüyle tekrar öne geçti ve devre 35-39 bitti. Khimki soyunma odasından daha ciddi geldi ve Langford, Savrasenko ve Kelati'nin iyi performanslarıyla tekrar öne geçseler de, Spencer ve Leonid Stefanyshyn'in sayılarıyla 8-2'lik bir seri yakalayan Budivelnik 4 sayılık farkla tekrar öne geçti. Loncar'ın boyalı alandan bulduğu basketler ve son saniye basketiyle çeyrek sonunda tekrar önde olan taraf Khimki oldu. Spencer ve Anisimovas'ın gayretleriyle tekrar beraberliği sağlayan Budivelnik'te mermilerin hepsi son çeyreğin ortasında tükendi. Savunmada gardı düşen Budivelnik'e darbeleri Monya, Langford ve Kelati vurdu maçı Khimki kazandı ama motivasyonlarının düştüğü maçlarda ne kadar dibe düştüklerini görmek Scariolo için korkutucu olmuştur. Sonuçta burada alacakları bir mağlubiyetin maddi olarak çok bir anlamı yoktu ancak, Khimki sadece buranın favorisi. Belki, bu maça konsantre olmakta zorlandılar ama sene içinde zorlu rakiplere karşı maç içinde psikolojileri bozulacak ve Khimki bu gibi durumlar için hiç iyi sinyaller vermedi.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...