Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

14 Ekim 2010 Perşembe

Eurocup'ta Rakipler Belli Oldu

Az önce sona eren kura çekiminden sonra takımlarımızın grupları şu şekilde oluştu ;

A GRUBU
Unics Kazan (Rusya)
Le Mans (Fransa)
Banvit
Oldenburg (Almanya)

B GRUBU
KK Hemofarm (Sırbistan)
Beşiktaş Cola Turka
Asvel (Fransa)
Göttingen (Almanya)

E GRUBU
Panellinios (Yunanistan)
Galatasaray Cafe Crown
Cantu (İtalya)
GasTerra Flames (Hollanda)

En kötü kurayı rahatlıkla Banvit'in çektiğini söyleyebiliriz. Bu sene Eurolig elemelerine katılan Banvit aynı şekilde elemelerden Eurocup'a gelen Unics Kazan ve Le Mans'ı çekti. Dördüncü takım olarak da geçen sene Eurolig normal sezon gruplarında elenen Alman temsilcisi Oldenburg geldi. Fazlasıyla zor ve çekişmeli geçecek bir grup. Her üç deplasman da zorlu ve tribün baskısı var. Ama Banvit'i de hafife alırlarsa başlarına iş açabiliriz. Grup aslında zorluk ve kalite derecesi açısından birbirine yakın ve eşdeğer gibi görünse de rakiplerin Banvit'e oranla tecrübe farkı var. Umarım Orhun Ene ve öğrencileri zoru başarırlar.

Galatasaray ve Beşiktaş ise nispeten iyi gruplara düştüler. İlk torbadan gelen Panellinios ve Hemofarm kuvvetli takımlar olsalar da 1. torbadan gelebilecek iyi takımlardı. Üçüncü torbada da PAOK, Gilboa ve Caserta gibi rakiplerden sıyrılıp denk Cantu ve Asvel'i çektiler. Her iki takımın da liderlik şansı 1. torbadan gelen takımlardan değil de üçüncü torbadan gelenlerden geçiyor bana göre. Ne İtalya ne de Fransa deplasmanı aşılamayacak deplasmanlar değil ama form durumu itibariyle Beşiktaş'ın Asvel'le ciddi bir rekabete girmesi gerektiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Hemofarm her iki takıma da ilk etapta biraz ağır basıyor. Son torbadan gelen GasTerra Flames ve Göttingen kolay rakipler. Önemli olan her iki takımdan da kayıpsız geçmek. Üç takımımız içinde en fazla şans Galatasaray Cafe Crown'un gibi gözüküyor. Yeni yapılanmayla ve Oktay Mahmuti etkisiyle gruptan çıkmaları muhtemel ama geçen sene Eurocup'ta iyi işler yapıp, Final Four'da dökülen Panellinios'u da ilerisi için mutlaka altlarına almaları gerekiyor. Diğer gruplar için buraya alalım sizleri.

1 yorum:

ML Bilgisayar dedi ki...

ölüm grubu diye bi tabir vardır ben kullanmayı pek sevmem ama banvit tam öyle bir gruba düşmüş. her torbadan gelmesini istemeyeceğimiz takımlar gelmiş. allh kolaylık versin diyelim artık.

g.saray da bana göre tam tersi süper bir kura çekmiş. 1. torbadan yunan takımı gelmesi büyük şans özellikle. ordaki grev durumu nedeniyle.

beşiktaşın grubunda ise hemofarm, beşiktaş ve asvel'in şanslarını yakın görüyorum. göttingene maç verenin işi çok zor olur kesinlikle. bu üç takımın kendi arasında oynayacağı maçlardaki sayı farkı çok kritik olabilir..

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...