Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

5 Eylül 2010 Pazar

Sırbistan: 73 - Hırvatistan: 72 (Sırbistan Yola Devam)

İki farklı ülkenin iki farklı profili dün çeyrek final için karşılaştı. Birçok spor dalında oyuncular için 25-29 yaş arası en olgun dönem derler. Hırvatistan'ın kadrosunun büyük bir bölümü bu yaş aralığında ve kendisini ispat etmiş, yetenekli oyunculardan oluşuyor. Ukic, Planinic, Tomas, Popovic, Banic ve diğerleri... Sırbistan ise tam aksine genç oyuncuların enerjisinden ve potansiyelinden altın çıkarmayı başarıyor. Belki de fark tecrübeli takıma tecrübesiz Vrankovic, tecrübesiz takıma tecrübe abidesi Ivkovic farkından oluşuyordur.

Maç boyu iki taraf adına kopmayan mücadele muhteşem bir finale sahne oldu. Sürekli taktik fauller, topu pota altından oyuna sokarken bile taktik savaşları derken Sırpların en tecrübelilerinden Rasic ve Ivkovic ağırlıklarını koyarak çeyrek final biletini aldılar. İşin ilginç yanı karışılıklı hatalardan karlı çıkan takımın fazlasıyla genç olan Sırbistan olmasıydı. İşte bu yüzden çok genç yaşta verdikleri formanın karşılığını böyle arenalarda alabiliyorlar. Bizde genç oyuncu yaşı 22'de başlarken onlar 15-16 yaşında en kallavi turnuvalarda kendilerini gösterme şansı buluyor, 20 li yaşlara yeni girerken de dünya şampiyonasında rahatça ilk 5 çıkıyorlar.

Dakika dağılımına baktığımızda aslında tablo net bir şekilde ortaya çıkıyor. 7 kişiyle oynadı Hırvatistan ki bunların içinde Banic 34 , Tomas 35 ve Ukic de 33 dakika sahada kaldılar. 12 kişiyi dengeli kullanan Sırbistan'ın kadrosu hem dinlenme şansı buldu, hem de kenardan gelen oyuncular sahada nefes alamayan Hırvatistan'ı boğmaya yetti.

Bir turnuva daha Hırvatistan için erken sona ererken, Sırpların yürüyüşüne şahit olmaya devam ediyor. Çeyrek finalin ilk takımı onlar oldu ve akşamki maçtan sonra İspanya ile eşleştiler. Rakip hem kendileri gibi dengeli rotasyon kullanıyor, hem çok kaliteli, hem de çok tecrübeli. İşleri zor ama İspanya'yı da geçebilirlerse tarihe not düşmeye devam ediyor olacaklar.

SIRBİSTAN (73): Milos Teodosic 3 (2 ribaund- 2 asist), Milenı Tepic 2 (7 ribaund- 4 asist), Aleksandar Rasic 15 (1 ribaund- 3 asist), Ivan Paunic 2, Nemanja Bjelica 3 (1 ribaund), Stefan Markovic 2 (3 ribaund- 2 asist), Dusko Savovic (1 ribaund- 2 asist), Marko Keselj 5 (3 ribaund), Nenad Krstic 16 (3 ribaund- 1 asist), Kosta Perovic 10 (3 ribaund), Novica Velickovic 7 (2 ribaund), Milan Macvan 8 (1 ribaund)

HIRVATİSTAN (72): Roko Ukic 11 (4 ribaund- 4 asist), Davor Kus, Marko Popovic 21 (5 ribaund- 5 asist), Bojan Bogdanovic 9 (3 ribaund- 1 asist), Marko Tomas 6 (6 ribaund- 1 asist), Ante Tomic 6 (8 ribaund), Kresimir Loncar 9 (1 ribaund- 2 asist), Marko Banic 10 (7 ribaund)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bence iki taraf hata yapmak için yarıştı. Son hatayı Hırvatlar yapınca Sırplar kazandı keza hata yapacak bir süre kalmamıştı. Şaka bir tarafa Sırbistan ın 2012 Londra olimpiyat oyunlarına ve bir sonraki Avrupa ve Dünya şampiyonasına damgasını vuracağını düşünüyorum, sağlam geliyorlar. Saygılarımla Ertan Ürkmez

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...