Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

17 Eylül 2010 Cuma

Rasid Mahalbasic Fenerbahçe Ülker'de

Fenerbahçe Ülker bir süredir denediği 1990 doğumlu 2.09 boyundaki Rasid Mahalbasic'le NBA hakları saklı olmak üzere 6 yıllık bir anlaşma imzaladı. Bilmeyenler için Mahalbasic'i tanıtmakta fayda var. Mahalbasic 2009 yazında Üsküp, Makedonya'da düzenlenen U20 B kategorisi şampiyonasında Avusturya formasıyla MVP seçildi. Burada sayı kategorisinde 19.4 sayıyla lider, 10 ribaunt ortalamayla da ikinci sırada yer aldı. Mahalbasic, aslen Slovenya doğumlu olmasına rağmen Avusturya'da basketbola başladı. Altyapısından yetiştiği Worthersee Piraten'de geçen sezon 18.4 sayı 8.6 ribaunt ortalamalarıyla oynadı. Ancak Piraten şartları hiç iyi olmayan ve Avrupa'nın en küçük liglerinden biri olan Avusturya Ligi'nde bile sondan bir üstteydi. Burada maç başına 30.7 dakika alabiliyordu. Oyununu daha ileriye taşımak için Bosna Sarajevo'ya gitmek istedi fakat Bosnalılar buy-out ücretini ödeyecek maddi durumda değildi. Mahalbasic kendi yaş grubunda Avrupa'nın yetenekli power forvetlerinden biri olarak anılıyor. Dış şut tehdidi de bir uzun için iyi seviyelerde. Bu transferin proje olduğunu belirtmek gerekiyor. Fenerbahçe Ülker yabancı oyuncu hakkını doldurmuş durumda. Kaliteli ve iyi bir gelecek vaad eden bir yeteneği de Spahija ve Aydın Örs muhakkak ki kaçırmak istememiş. Hayırlı olsun.

2 yorum:

cikkoleite dedi ki...

Haberde bunun hem Oyuncu icin hem de Avusturya Basketbolu icin cok büyük bir adim oldugu yaziyor.Dis sutu olmasi cok önemli.Eger iyi bir sutörse orda önemli bir boslugu dilldurabilir.

markar dedi ki...

Valla Fenerbahçe Ülker'in ihtiyacı var ayakları çabuk bir 4 numaraya bu adam öyle mi bilmem. Ayrıca yabancı sınırlaması nedeniyle 1 veya daha fazla yabancıdan hiç verim alamayacaklar bu sene, o bi kesin.

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...