Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

10 Eylül 2010 Cuma

Litvanya: 104 - Arjantin: 85 (Skorbordda Enerji Farkı)

Türkiye - Slovenya maçı bizim adımıza tekrarı yaşanması güç bir maçtı. Neredeyse şut kaçırmadığımız bir yarı, sert savunma ve rakibi boğan bir tempo. O maçta neler yaşandıysa bu gece sanki onun devamıydı. Çok tutulan bir filmin başka aktörlerle çekilen ikincisi gibi. Litvanya da rüzgar gibi bir devreyle Arjantin'i devirdi ve bir daha geri dönme şansı vermedi. Öyle ki normal sezonda oldukça istikrarsız olan Kalnietis ve Maciulis bile bu periyodda şut kaçırmadan oynadı. Savunmada da dersini çok iyi çalışmıştı Litvanya. Arjantin adına turnuvada etkili olmaktan ziyade tek kelimeyle tarih yazan Scola'ya sürekli yardım getirip, sert savunmayla birinci dakikadan itibaren nefes aldırmadılar. Maçın başında Delfino ve Jasen'in birebir zorlamaları da Arjantin'in maç boyu genel stratejisi haline dönüştü. Buna berbat dış atışlar da eklenince daha üçüncü periyod dolmadan fark 30'a çıktı. Bir ara rakamlar 9/9 Litvanya üçlük isabetine karşılık 0/9 Arjantin isabetsizliğini gösteriyordu.

Büyük bir nazar topluluğu ile maçın sonlarına doğru Litvanya'nın üçlük yüzdesini düşürmüş olsak da bu Arjantin için yeterli olmadı. Zaten dar ve yorgun kadro, sabaha kadar da oynansa bu maçı alacak gibi durmuyordu. Litvanya enerjisiyle Arjantin'i mağlup etti aslında. Yüksek yüzde de bunun hediyesi oldu. Litvanya'da süre alan 9 oyuncudan 7'si çift haneli skorlar üretti. Bu muazzam bir kimya göstergesi. Takımın en fazla ribaund alan ismi 1 numaralı skor opsiyonu Kleiza iken, en fazla asist yapan ismi de 4 numara pozisyonundaki Jankunas oldu. Rakamlar Litvanya adına muhteşem bir geceyi işaret ediyor. Çeyrek finali çok rahat geçseler de yarı finalde rakip ABD. Belki de bugün gösterdikleri enerjinin, temponun iki katını karşılarında görecekler. Detaylı istatistikler burada.

LİTVANYA (104): Renaldas Seibutis ( 2 ribaund-2 asist), Mantas Kalnietis 12 (5 ribaund-5 asist), Jonas Maciulis 12 (2 ribaund), Martynas Pocius 16 (4 ribaund-1 asist), Tomas Delininkaitis 16 ( 1 ribaund), Simas Jasaitis 19 ( 2 ribaund), Linas Kleiza 17 (9 ribaund- 1 asist), Paulius Jankunas 12 (7 ribaund-5 asist), Robertas Javtokas (1 ribaund)

ARJANTİN(85): Luis Scola 13 (4 ribaund-1 asist), Pablo Prigioni 7 (1 ribaund-6 asist), Fabricio Oberto 4 (5 ribaund), Juan Gutierrez 4 (2 ribaund), Luis Cequeira 6 (1 ribaund-1 asist), Carlos Delfino 25 (4 ribaund-1 asist), Paolo Quinteros 6(3 ribaund), Leonardo Gutierrez 7 (3 ribaund), Marcos Mata 2 ( 1ribaund), Hernan Jasen 11 ( 5 ribaund-1 asist)

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...