Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

10 Eylül 2010 Cuma

İspanya: 97 - Slovenya: 80 (Sıralama İçin Büyük Savaş)

Önce seyircinin ilgisinden(!) başlayayım. Bayram olması, maçların klasman maçı olması bana göre hiçbir şeyi değiştirmiyor. 16 milyon denilen şehirde İspanya - Slovenya maçını izleyecek 15 bin kişi bulamıyorsak bu önemli bir ayıptır. Hele salonun sadece 1/3'ü dolu iken dışarda insanlar bilet bulamıyorsa bu çok daha büyük bir ayıptır. Bu da bir organizasyon hatırası olarak kayıtlarda yerini aldı. Sahada ise seyircinin ve basının umursamazlığına karşılık sertlik düzeyi yüksek, güzel bir karşılaşma vardı. Hatta bazen sertlik sınırı biraz fazla aşıldı ve sahada gerginlikler yaşandı. Slovenya bizim maçta beklenen ama savunmamız sayesinde sahaya koyamadığı Lakovic - Becirovic - Dragic etkinliğiyle uzun bir süre maçı önde ve dengede götürdü. Ama ikinci yarıda, özellikle de son periyodda Navarro'nun olaya el koymasıyla fazla şansları kalmadı. Kaderleri sanki bizim Polonya kaderimize benzeyecek gibi gidiyor. Bu sefer yol kesenin adı farklı ama. %52 üçlük yüzdesi İspanya adına belirleyici nokta oldu. Maçın kopma noktalarında hep isabetli attılar. İspanya 5. lik için devam edecek yoluna. Hem tribündeki seyirciler, hem de sahadakiler kötünün iyisi de olsa 5.liği fazlasıyla istiyor. Detaylı istatistikler burada.

İSPANYA (97): Fernando San Emeterio 4 (3ribaund, 1 asist), Rudy Fernandez16 ( 2ribaund, 1 asist), Ricky Rubio 3 ( 2 ribaund-5asist), Juan Carlos Navarro 26 ( 3 ribaund- 7 asist), Raul Lopez ( 2 ribaund-1 asist), Felipe Reyes 9 (10 ribaund), Victor Claver, Fran Vazquez 16 (3ribaund-asist), Sergio Llull 6 (1 ribaund), Marc Gasol 5(5 ribaund-1 asist), Alex Mumbru 7(2 ribaund), Jorge Garbajosa 5 (3 ribaund- 2 asist)

SLOVENYA (80): Uros Slokar 1 ( 5 ribaund), Jaka Lakovic 19 (2ribauund- 4 asist), Sani Becırovıc 13 (2 ribaund- 3 asist), Samo Udrih 7, Bostjan Nachbar 2 (5 ribaund), Goran Dragic 19 (2 ribaund-2 asist), Miha Zupan 11 (4 ribaund-2 asist), Gasper Vidmar 2 ( 1 ribaund), Primoz Brezec 6 (9 ribaund)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Sponsorlara verilen biletler heba oldu gitti. Salonun en güzel yerlerinde bizm milli maçlar dahil boş koltuklar vardı. Zone 2 olarak satılan biletlerin koltukları zone 3 olarak satılan biletlerin koltuklarından daha uzak. Bir diğer ayıbımız da Milli takımımızın Dünya Şampiyonasında yarı finale çıktığı maçın sonuna doğru x kulüp lehine yapılan tezahurattı. Bir gece önce Türkiye- Belçika maçında taraftarı olduğum kulübün lehine yapılan tezahuratta olduğu gibi utandım, yerin dibine girdim. Allah ıslah etsin diyorum başka kelime bulamıyorum. En mutlu günümde bile utanıyorum. Nasıl bir anlayış nasıl bir ruh durumu anlayamadım. İmreniyorum Litvanya seyircisine. Saygılarımla Ertan Ürkmez

afufu dedi ki...

En güzel yerdeki biletler VIP adı altında satışa bile çıkmadı. Zone1 diye aldıklarımız resmen salonun tepesi, başka hangi ülkede sponsor veya VIP adı altında en ön blokların tamamı kapatılır; hiç bir euroleague veya şampiyona bilet organizasyonunda böyle bir mantıksızlık hatırlamıyorum daha önce. Ücretini ödeyerek bile ön bloklardan maç izleyemiyoruz, ülkemize özgü "adam kayırma" yeteneğini maaşallah TBF de çok iyi sergilemiş. Eğer ki bu tribün yapısı FIBA tarfından düzenleniyorsa; TBF için söylediklerimi geri almak kaydıyla yazıyorum onu da not düşeyim.

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...