Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

28 Eylül 2010 Salı

Euroleague 2. Öneleme Turu'na Bakış

Alba Berlin - Hemofarm Stada

Alba'nın en büyük problemi kesinlikle Milan Macvan olacak. Gilbao/Galil karşısında 26 sayı ortalamasıyla oynayan Macvan, yüksek basketbol zekası ve çok yönlü hücumuyla pivot Jerome Jordan'la pota altında korkutucu oluyorlar. Savaşçı Ivan Maras ve Milivoje Bozovic Hemofarm'ın diğer silahları. Alba Berlin'de ise Tadija Dragicevic mesafe tanımayan şutlarıyla takımını ayakta tutmaya çalışacak. Tecrübeli Patrick Femerling ve Sven Schultze ise Macvan'a karşı büyük bir savaş vermeye hazır. Derrick Allen'da pota altı hareketleri ve savunmada ki agresifliğiyle takımına ekstra katkı getirmeyi deneyecek. Hemofarm, Alba'nın önemli skor güçlerinden biri olan, Roanne karşısında performansı iyi olan Julius Jenkins'i durdurmak zorunda. Asla pes etmeyen Immanuel McElroy'da Alba'nın savunma adına en önemli ismi. Lucca Staiger'de kenardan Alba adına kararlılık getirmeye çalışacak. Jenkins'in işi Hemofarm'ın sert savunmacısı Bojan Krstovic'le hiç kolay değil. Ayrıca, McElroy da çok yönlü bir hücum oyuncusu Milos Borisov'la yeteneklerini test edecek. Borisov'un ribaunt konusunda hisleride oldukça iyi. Hollis Price ve Marko Marinovic'de oyun kurucu bölgesini ayakta tutmaya çalışacaklar. Price saha görüşü ve organize edebilme yeteneğiyle, Marinovic ise deliciliği ve şutlarıyla bu mevkiyi alternatiflendiriyor. Alba ve Hemofarm her bölgede birbirine yakın oyunculara sahip ve sonucu önceden kestirmek oldukça güç olsa da, müthiş bir mücadele olacağı kesin.

Spirou Basket - Unics Kazan

Belçika şampiyonu Spirou, Rusya'dan Kazan'la yeteneklerini Charleroi'da test edecek. Unics her 2 maçta da rahat kazanırken, Marko Popovic, Kelly McCarty ve Maciej Lampe sezona formda başladılar. Savunmada da Lampe, Rızvic ve Slavko Vranes sertliği artırdılar ve Spirou'nun pota altında işi pek kolay olmayacak. Spirou ise veteran isimlerine bu turda da güveniyor. Oyun kurucu Demond Mallet ve pivot Andre Rıddick, CEZ Nymburk karşısında takımlarına liderlik ettiler. Açıkcası bu maçta Kazan'ın yaşayacağı en büyük problem uçakta geçirecekleri uzun süre olacak. Yine de, Unics eğer dinç olursa bu maçta da galip gelecektir.

Le Mans Sarthe - Asvel Basket

Le Mans'ın en büyük silahı oyun kurucu Antoine Diot, önemli bir sakatlıktan çıkıp Banvit'e karşı sevindirici (Le Mans adına elbette) bir performans ortaya koymuştu. JP Batista ve Alain Koffi'de Le Mans'da skora katkı verebilecek nadir diğer 2 isim. Asvel'de pota altında bulunan 2 isme oldukça fazla güvenmek zorunda. Davon Jefferson ve Andrija Zizic takımın tek taşıyıcı bölgesi. Kısa forvet Vassallo'da Karadağ şampiyonu Buducnost karşısında 20 sayı bularak önemli bir hücum oyuncusu olduğunu göstermişti. Bu karşılaşma Vincent Collet için enteresan olacak. Asvel koçu olan Collet, 8 yıllık bir Le Mans kariyerini arkasında bırakmıştı. Neyse, maçla ilgili söylenebilecek çok şey yok. Pota altını kazanan, seriyi kazanır.

Budivelnik - BC Khimki

2 takım arasında o kadar büyük bir fark var ki. Raul Lopez ve Zoran Planinic oldukça iyi guard ikilisi. Planinic fiziğini ve kreatifliğini kullanırken, Lopez saha görüşünü, topun daha hızlı dönüşümünü Scariolo'ya veriyor. Keith Langford keskin bir şutör, çok yönlü hücum silahı. Kısa forvet posizyonunda ki Kelati ve Fridzon iyi şutörler ve 3 numarayı derinleştiriyorlar. Savrasenko ve Eze pota altının sert isimleri. Kresimir Loncar'ın post hareketleri, yüksek basketbol zekası ve şut hassasiyeti çoğu zaman fark yaratıyor. Budivelnik ise muhafazakar bir takım ve kısıtlı bütçesiyle şansını deniyor. Pota altında Anisimovas ve Andy Betts, hızlı hücumlarda Lamayn Wilson veya getireceği sertlikle Zach Morley Budivelnik nihai kozları. Khimki için raha bir eşleşme, yine de Budivelnik şansını deneyecektir.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...