Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

1 Eylül 2010 Çarşamba

Dünya Şampiyonası'nda 5. Gün Programı


A Grubu

16.30 Sırbistan-Avustralya
19.00 Almanya-Angola
21.00 Arjantin-Ürdün

A grubunda günün ilk maçı Sırbistan için çok kritik. Kesinlikleri kazanmaları gereken bir durumdalar ve Avustralya'dan kat kat üstünler. Kazanacaklar diyeceğim ama İspanya bizi öyle bir hale soktu ki ne diyeceğimiz bilemiyoruz. Almanya ve Arjantin'se günün hazırlık maçları niteliğinde maçlar oynayacaklar. Ancak, ciddiye almamaları hallerinde son çeyrekte başları ufak çaplı sıkıntılara girebilir.

B Grubu

16.30 Hırvatistan-Tunus
19.00 İran-ABD NTV ve HD-en
21.30 Brezilya-Slovenya

Hırvatlar 30 sayı üstü mü fark yaparlar altı mı derseniz, üstü derim. ABD'den fark yediler, ayarlarında ki Slovenlere yenildiler. Geçmişe mazi deme maçları olacak oyuncuların. Özgüvenlerini yerine getirecekler tamamen. ABD için de aynı şeyleri söylemek istiyorum fakat imkansız olduğunu bile bile İran'ın yenmesini temenni ediyorum. Biz milletçe severiz zayıf olanın büyüğe kafa tutup yenmesini. Politik sebepler parkede öne çıkmayacaktır ama parke dışında olabildiğine maçın önüne geçecektir. İran'ın 1 atom bombacığı Hamed Haddadi, 12 tane dev atom bombalarına pek direnemez. Brezilya-Slovenya maçı ise büyük bir kısmetsizlik, olağanüstü bir hal olmazsa Türkiye'nin çeyrek finalde ki rakibini belli edecek. Biz yeşilleri giyeceğiz bu maçtan ayrı olarak. Sloven taraftarlarla birlikte seyredeceğiz. İstanbul'da bir onları gördük zaten grup halinde ve formalarıyla. Ancak, Brezilya bir kaç adım daha önde.

C Grubu

16.00 Çin-Rusya Ntvspor
18.30 Fildişi Sahili-Yunanistan Ntvspor
21.00 Türkiye-Porto Riko NTV ve HD-en

Çin hakkında ki iyimserliğim Porto Riko maçının ilk periyodunun sonunda tamamen bitti ama karşılarında ki Rusya'da pek hayat ışığı yok. Fildişi Sahili'ne bile neredeyse kaybediyorlardı. Rakiplerinin tecrübesizliklerine dua etsinler. Khryapa çok önemli bir oyuncu ama elinde sihirli değnek yok. Rusya kazanacaktır ama yine ümit vermeyecektir. Fildişi ise bence bütün enerjisini Rusya'da yitirdi. Yunanlar ise döküldükleri denizden bu maçla çıkmak isteyecekler. Çok enteresan bir fark çıkabilir. Türkiye-Porto Riko maçı için ayrı bir maç önü yazısı gelecek.

D Grubu

16.00 Kanada-Yeni Zelanda
18.30 Lübnan-İspanya
21.00 Litvanya-Fransa HD-en

Yeni Zelanda, Kanada'ya oranla çok daha disiplinli bir takım. Çok daha iyi oynuyorlar, belki Kanada'ya yenilebilirler ama disiplinli ve planlı oyunlarından taviz vermeyecekler, bu yüzden daha ağır basıyorlar kantarda. İspanya artık Lübnan'a da yenilirse, pardon, İspanya'nın 2 yenilgisi, ABD 2 yenilgi alsa daha az şaşırtıcı olurdu. Gece uyumuyorlar mı ne oluyor, anlam vermek mümkün değil. Buraya formayı atsak 30 sayı fark olur mantığıyla mı geldiler? İspanya'nın acilen ruh çağırma seanslarına girmesi lazım. İşte 2 gururlu takım. Yenilen 2. olmayı garantilemiş hem de İspanya'nın önünde. Kazananın yarı final biletini de cebine koyması yüksek ihtimal. Hem Litvanya hem Fransa şimdiden büyük bir iş başardılar. Ayrıca, bütün güzel maçların 21'e sıkışmasına da anlam veremiyorum.


1 yorum:

Radagast dedi ki...

"Ayrıca, bütün güzel maçların 21'e sıkışmasına da anlam veremiyorum."

Aynen katılıyorum, 18.30-19.00 seaansında çekişmeli maç yokken 3 güzel maçın bir arada olmasının mantıklı bir sebebi var mı acaba?

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...