Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

12 Eylül 2010 Pazar

ABD: 89 - Litvanya: 74 (Litvanya'dan Yanlış Hamle)

Yarı finalin ilk maçında Arjantin performansı sonrası Litvanya'dan acaba final gelir mi soruları sorulmaya başlamıştı. Önlerindeki tek engel ABD, bu yüzden de yapmaları gereken tek şey oyunu hızlandırmamaktı. Ama Litvanya, ekolüne ihanet etmeyerek oyunu hızlı oynadı ve kendi kaderini kendisi çizdi. Aslında maça ABD'nin en zayıf noktası pota altına fazlasıyla top indirip Javtokas'ı kullanarak başladılar ama öyle bir eşleşme vardı ki sahada, kalan 4 oyuncu ne kadar uğraşırsa uğraşsın bu maç günlerce de oynansa kazanma şansları yoktu. Maciulis'in Durant'i savunduğu ilk periyodda 7:30 geride kalırken skor 21-12 ABD lehineydi ve Durant'in 17 sayısı vardı. Hücumda da başta Iguodala'nın Kleiza üzerindeki başarılı savunması ve ABD'nin kaptığı toplarda çok rahat hızlı hücumlarla sayıya gitmesi ilk periyod bitmeden Litvanya'nın direncini kırdı.

İkinci periyodda Litvanya biraz daha oyunu yavaşlatıp sete set hücuma mahkum etti ABD'yi ve 5 dakikada 8 sayı şansı verdiler rakiplerine. Ama ABD savunmada aynı etkinlikte olunca farkı bir türlü eritemediler. ABD'nin Pocius ve Javtokas'a getirdiği yardımlar hücumda Litvanya'nın üretkenliğini fazlasıyla düşürdü. Devreyi %25 saha içi isabeti ile tamamlayan Litvanya'nın bir gün önceki Arjantin maçından tek farkı karşısında gerçekten kendisini bozan ve iyi savunma yapan bir takım olmasıydı.

İkinci yarı Gecevicius ve Delininkaitis ile zaman zaman toparlanan Litvanya farkı bir türlü tek hanelere çekemese de oyunun içinde kalma umutlarını korudu. Ama bir türlü tek hanelere inmeyen, bir yandan da kopmayan fark maçın son 5 dakikasında biraz panik hücumlarına yol açınca ABD bu telaşlı tempoyu affetmedi ve Durant'ın acımasız oyunuyla farkı açıp maçı koparmayı garantiledi. Finale kalan da ilk takım oldu. Kemzura'nın ilk periyoddaki hareketli oyuna ve Maciulis - Durant eşleşmesine geç müdahalesi turnuvanın en renkli takımlarından Litvanya'nın hayallerine de erkenden veda etmesine sebep oldu. Detaylı istatistikler burada.

ABD (89): Chauncey Billups 3 (2 ribaund- 3 asist), Kevin Durant 38 (9 ribaund- 2 asist), Derrick Rose (2 ribaund- 3 asist), Russel Westbrook 12 (7 ribaund- 3 asist), Rudy Gay 2 (2 ribaund), Andre Iguodala 9 (4 ribaund- 2 asist), Danny Granger, Stephen Curry 3, Eric Gordon 3 (4 ribaund- 1 asist), Kevin Love 6 (3 ribaund), Lamar Odom 13 (10 ribaund- 1 asist), Tyson Chandler

LİTVANYA (74): Renaldas Seibutis, Mantas Kalnietis 10 (2 ribaund- 2 asist), Jonas Maciulis 9 (3 ribanud- 2 asist), Martynas Pocius 13 (7 ribanud- 2 asist), Martynas Gecevicius 6 (1 ribanud- 1 asist), Tomas Delininkaitis 8 (1 ribanud- 2 asist), Simas Jasaitis 5 (4 ribanud- 1 asist), Linas Kleiza 4 (5 ribanud- 1 asist), Paulius Jankunas 4 (3 ribanud- 1 asist), Robertas Javtokas 15 (9 ribanud- 1 asist)

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...