Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

23 Ağustos 2010 Pazartesi

Litvanya Kadrosu Kesinleşti

Hazırlık döneminde inişli çıkışlı bir performans sergileyen Litvanya'da koç Kemzura 12 kişilik kadroyu netleştirdi. Lukauskis ve Eitutavicius kadronun dışında kaldılar. Açıkçası çok da sürpriz bir hamle olmadı. İspanya'ya iki defa farklı mağlup olan, dün de ABD'ye 77-61 yenilen Litvanya grup maçlarıyla beraber sürekli kaliteli takımlarla final niteliğinde maçlar yapacak ve bu maçları tecrübe anlamında kaldırabilecek oyunculara ihtiyaçları var. Son kadro şöyle ; Mantas Kalnietis, Tomas Delininkaitis, Renaldas Seibutis, Martynas Gecevicius, Martynas Pocius, Simas Jasaitis, Jonas Maciulis, Linas Kleiza, Paulius Jankunas, Tadas Klimavicius, Robertas Javtokas ve Martynas Andriuskevicius.

Litvanya için en kritik bölge Lavrinovic kardeşlerin yokluğunda Javtokas - Klimavicius - Jankunas ve genç Andriuskevicius'un performansları olacak. Andriuskevicius'un uzun boyuna rağmen henüz bu seviye için yeterli olmayışı, Klimavicius'un savaşçı yapısı ve eşleşme problemi yaratabilen dış şut avantajına rağmen oyuna ağırlık koyabilecek bir uzun olmayışı, Jankunas'ın berbat geçirdiği bir sezonun ardından hala toparlanamamış oluşu pota altındaki bütün yükü Javtokas'ın omzuna bindiriyor. Haliyle Pocius, Gecevicius, Jasaitis ve Kleiza gibi şutörlere de tabelanın belirlenmesinde büyük sorumluluk getiriyor. Ve tabi Kalnietis'e de artık patlama zorunluluğu... "Çok şey beklenen,potansiyelli ama sıradan oynayan oyun kurucu" statüsünden "Basketbol ekolü Litvanya'nın direksiyonundaki adam" bölümüne atlamak için önünde güzel bir fırsat var. İlk pasta şut atabilen bu kadar kaliteli isim varken asist rakamlarını yükseltip, takımı dengeli oynatacak iyi bir şans var önünde. Denk rakiplerini yenebilecek, güçlü rakiplere karşı çuvallayacak bir takım profili var Litvanya'nın. Kaderlerini kesinlikle pota altı performansları belirleyecek.

Bu arada sezon sonundaki veda yemeğinde "İstanbul'a tekrar Dünya Şampiyonası için dönebilirim." diyen Jasaitis'i de hazır gelmişken burada tutsak hiç fena olmaz diyorum.

2 yorum:

Onur dedi ki...

Açıkçası hazırlık maçlarında hiç izlemedim ama, şu kadroda Kleiza'yı baya bir 4 numarada kullanacaklar gibime geliyor. Takımı da uzatmak için Jasaitis ve Maciulis'de aynı anda sahada olabilir. Ama ne yapsalar fayda etmez, istedikleri kadar ekol olsunlar yani, şu oyuncu topluluğuyla inanılmaz şanslı olmaları lazım..

Çağrı dedi ki...

Hey gidi koca Litvanya, nerde o efsanevi kadrolar nerde şimdi ki çakma yıldızlar, yazık ...

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...