Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

29 Ağustos 2010 Pazar

Kerem Gönlüm'ün 3 Numara Mutluluğu

Takımın maç içinde geçirdiği fantastik evrimleri bir kenara bırakırsak içlerinde en ilginci Kerem Gönlüm'ün 3 numarada oynadığı anlar oluyor. Hidayet'in 2'si, Ersan'ın 3'ü, hatta Cenk Akyol'un topa değmesini bile gölgede bırakıyor bu tercih. Ben de maçtan çıkıp eve dönerken Kerem Gönlüm'ün ailesi ve taraftarlarla beraber bariyer arkasından vakit geçirdiğini gördüm. Uzun bir bekleyişten sonra fotoğraf çektirecek kimse kalmayınca yanına gidip bu konuyu kendisine sordum. İlginç bir diyalog oldu. Tanjevic bu tercihlerine nasıl körü körüne bağlanıp mantıklı bir açıklama getirmiyorsa aynı şekilde oyuncularına da bu sirayet etmiş. Rakiplerin 3 numaralarına karşı Kerem Gönlüm'ün bütün zaaflarını tek tek sayacaktım ama keyifli biten bir maç sonrası ailesinin yanında böyle eleştirir gibi konuşmak hoş olmazdı. Ben de tadında sordum. Hiç ellemeden diyalogu birebir yazıyorum.

M : Kerem hazırlık maçlarında bir süredir 3 numara oynuyorsun. Bu pozisyona seni çekerken Tanjevic'in getirdiği açıklama nedir? Düşünüyorum da bir türlü neden bu tercihin yapıldığını kestiremiyorum. Kime karşı seni böyle kullanmayı planlıyor?
K : Mesela Monya. Ne güzel işte uzun bir beşle sahada oluyoruz, bize avantaj sağlıyor.
M : Avantaj sağlıyor diyorsun ama bugün 4 uzunla sahada kalsak Fildişi bizi yenecekti neredeyse.
K : Abi rakip zayıftı bu maçı geç.
M : Fildişi zayıftı diyelim. Almanya maçında da böyle oldu, orda farklı mağlup olduk.
K : O maçı zaten geç abi, tam felaketti o maç.
M : Sen mutlu musun 3 numara oynamaktan?
K : Mutluyum tabi. Rahat oynuyorum.
M : Anladım, başarılar yarın.
K : Teşekkür ederim.

Baktım Kerem her maçı geçiyor ben de fazla uzatmadım. Gülümsedim ve başarılar diledim. Kerem'den hocasını eleştirmesini tabi ki beklemiyordum ama bir taktik bu kadar bariz işe yaramaz durumdayken bunu faydalı bulmak kolay iş değil. Umarım yarın öbürgün hareketli, birebirde savunması da hücumu da etkili 3 numaralar karşısındayken Kerem bunu avantaja çevirir.

3 yorum:

Onur dedi ki...

Açıkçası doğru oynasak işe yarayacak, ama Kerem 3 numarayken en azından Ersan sahada olmalı, Semih PF, Kerem SF pozisyonundayken fundamental özürlüsü bir takım oluyoruz resmen, ama Hidayet, Kerem Gönlüm, Ersan ve Ömer Aşık'ın olduğu bir beşle Rusya'ya karşı yapacağımız bir alan savunmasıyla çok etkili olabileceğimizi düşünüyorum. Hücumda sabırlı olmak kaydıyla, Fildişi gibi atlet takımlar karşısında olmuyor tabi, ama ben bu maçı da hazırlık maçı gibi değerlendirdiğini düşünüyorum Tanjevic'in, turnuva atmosferinde de denemek istediğini yani, gerek var mı tabi bu tarz riskleri almaya orası ayrı tartışılır, ama ilk çeyrekte ki 14-0 dan sonra rakibin potansiyelinin öyle veya böyle yetmeyeceği anlaşılmıştı zaten..

Sheed dedi ki...

kerem'in vücut dilinden anladığım o kabus seneden sonra şu anda her ne şekilde olursa olsun sahada olmaktan dolayı mutlu.. salt oynayabiliyor olmanın hazzını yaşamak da profesyonel oyuncularda görmeyi çok özlediğim bi durum açıkçası.. bu cevaplarını da o halet-i ruhiyeyle bağdaştırdım.. yoksa 3 numara olarak hem vereceğinin altında katkı verdiğinin, hem de takımı zor durumlara sokabileceğinin farkında olmadığını sanmıyorum..

bu arada bugün için geçmiş olsun diyeyim ben de mali..

oscar dedi ki...

bakalım monya ve rusya 3'üne 5'ine bakıcakmı.

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...