Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

29 Ağustos 2010 Pazar

Dünya Şampiyonası'nda İlk Günün Sonuçları

A GRUBU
Avustralya: 76 - Ürdün: 75
Angola: 44 - Sırbistan: 94
Almanya: 74 - Arjantin: 78

İlk gün için Kayseri grubunda herhangi bir sürpriz yok. Ürdün'ün üstün götürdüğü maçı son anda kaybetmesi ve Arjantin'in maç sonunda ağırlığını koyup genç Almanlar'ı yenmesi Kayseri'de ilk gün için beklenen sonuçların gelmesini sağladı. Maric ve David Andersen Avustralya adına, Delfino ve Scola da Arjantin adına kazayı önleyen isimler oldular. Sırbistan'ın 44 yediği rakibine 50 sayı fark atması da ilerleyen günlerde sıkça göreceğimiz kıtalararası farkın ilk yansımasıydı.

B GRUBU
İran: 65 - Brezilya: 81
Tunus: 56 - Slovenya: 80
A.B.D: 106 - Hırvatistan: 78

Sürprizsiz geçen bir diğer grup da İstanbul grubuydu. Aslında sürprizsiz demek de yanlış olabilir çünkü kimse Hırvatistan'ın ABD'den bu kadar fark yemesini beklemiyordu. Banic, Tomic ve Andric gibi kaliteli uzunları olan Hırvatistan, uzunsuz denilen ABD karşısında kısalarının düşük performansıyla ilk güne kötü başladı. Hazırlık maçlarında fazlasıyla övdüğüm ve düzgün basketbol oynadıkları kabak gibi ortada olan Slovenya da büyük taraftar gücü ile birlikte zayıf Tunus'u farklı geçti. Keşke Lorbek de burada olsaydı demeden edemiyorum. Brezilya da İran'ı geçerken zorlanmadı.

C GRUBU
Rusya: 75 - Porto Riko: 66
Türkiye: 86 - Fildişi Sahili : 47
Yunanistan: 89 - Çin: 81

Ankara grubundaki 3 maçı da canlı izledim. Çin'in müthiş mücadelesi ve Yunanistan'ın umursamaz performansı, Porto Riko'nun etkili hücumuna karşı Rusya'nın tek bir saniye bile düşmeyen direnci ve savunması, zaman zaman değişik figürlerle bizi sıkıntıya soksa da Türkiye'nin zayıf Fildişi karşısındaki rahat oyunu ilk gün için Ankara'da göze çarpanlardı. Bugünkü program daha güzel. Birkaç saate salonda olacağım.

D GRUBU
Yeni Zelanda: 79 - Litvanya: 92
Fransa: 72 - İspanya: 66
Kanada: 71 - Lübnan: 81

İlk günün en fantastik grubu D grubu oldu. Tribün atmosferi olarak en renkli olması beklenen İzmir sonuçlar açısından da ilk günün en renkli şehriydi. Fazlasıyla eksik Fransa'nın İspanya'yı mağlup etmesi ise bombalar bombası oldu. İspanya basketbolseverleri kazanmaya o kadar alıştırdı ki artık hiçbir mağlubiyetleri normal gelmiyor. Salonda yanımızdaki monitörde maç açıktı ama sahaya odaklandığımızdan sadece skoru takip etme şansı bulduk. İspanya Fransa'nın bir türlü direncini kıramayınca maç sonu giyotini boynunda buldu. Tüm takımlar açısından birçok hesabı değiştirecek bir sonuç oldu. Ama turnuva daha yeni başladı ve birçok denge yerine oturabilir. Litvanya'nın Yeni Zelanda galibiyeti de normal bir sonuç ama Lübnan'ın Kanada'yı yenmesi çok fazla şaşkınlık vermese de heyecan veren bir sonuçtu. Amerika ve Avrupa kıtaları dışında bir takımın bu tip sonuçları aldığını görmek basketbolseverleri fazlasıyla heyecanlandırmaya yetti.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...