Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

31 Ağustos 2010 Salı

Dünya Şampiyonası'nda 4. Gün Sonuçları

C Grubu

Rusya 72-66 Fildişi Sahili
Porto Riko 74-66 Çin
Yunanistan 65-76 Türkiye

Fildişi Sahili ilk yarı yine aynı takımdı da ikinci devre toparlandı, sebat etti, direndi son 40 saniyede farkı 2'ye indirdiler. Fakat, işte tecrübe çok başka bir şey. Biz yıllardır bu tecrübe neyse sürekli ediniyoruz mesela. Elleri titredi, basit hatalar yaptılar ve belki uzatabilecekleri maçı kaybettiler. Yine de Rusya karşısında başarılıydılar.

Porto Riko ise bugün biraz daha toplu ve düzenliydi. Gerçi maçın ilk 5 dakikası oynanıp, Porto Riko koçu Cintron molayı aldığında dedim Çin götürecek galiba. Çin koçu Denewald rakibi iyi analiz etmiş, savunmada iyiler falan derken Ramos oyundan çıktı, Balkman girdi işin rengi değişti. Porto Riko o dakikadan sonra Barea'sız bölümleri de çok iyi oynayarak maçın sonuna kadar üstün olan taraftı.

Yunanistan maçıyla ilgili çok daha uzun bir yazı geldi fakat, burada bir kaç cümle etmek istiyorum. Hakemlere hiç bir şey söylemiyorum. İzleyen herkes görmüştür. Rezilliğe varan kararlar çıktı. Bir pozisyondan Hidayet'e 3 kişi kalça çıkardı, bir sonraki pozisyonda Ender'e çelme taktılar, ribauntlara uzunların sırtlarına tırmanarak çıktılar, el-kol her türlü oyun dışı müdahaleyi yaptılar fakat herhangi bir düdük duyamadık. Murat Didin'in maç öncesi dediği gibi onları saha içinde dövmeliydik belki de. Ersan, Kerem Tunçeri ve Ömer Aşık'ın göze batan inanılmaz oyunlarının yanısıra Ömer Onan'ın tuttuğu adamı bitirmesi bizim için en olumlu noktalar. Gruptan lider çıktık gibi. Küçük nüans farklarını da halledip eleme maçlarına geçmeye hazırız.

D Grubu

Yeni Zelanda 108-76 Lübnan
Fransa 68-63 Kanada
İspanya 73-76 Litvanya

Okyanusya ve Asya arasında ki taş-kağıt-makas oyununda Okyanusyalılar daha iyiymiş bunu anladık. Yeni Zelanda maçın henüz başında farkı bir açtı, bir daha kapanmadı. Her şey bir yana Tab Baldwin'in takımının biraz daha dirençli olmasını beklerdim. Lübnan için söylenecek pek bir söz yok. Yeni Zelanda güçleri ölçüsünde inanılmaz iyi oynuyorlar. Kapasiteleri sınırlı fakat, inatçılar, zorluyorlar. Enteresan bir mağlubiyetle turnuvaya veda etmeleri çok olası.

Fransa öyle yada böyle yoluna devam ediyor. Kanada karşısında zorlandılar, strese girdiler ama kazandılar. Kanada'da bu sefer biraz daha istikrarlı, derli toplu ve savunmada gayretliydi ancak onların da güçleri Fransa ne zaman işe asılsa yetersiz geldi. İspanya - Litvanya maçını bizim maç dolayısıyla seyredemedik fakat Litvanya'da Martynas Pocius'un 19 dakikada 13 sayısı etkileyici. İspanya nereye gidiyor, ne yapmaya çalışıyor anlam veremiyorum. Yarın bütün medya onları haşlayacak zaten, bir de biz üstlerine gitmeyelim.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...