Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

31 Ağustos 2010 Salı

Dünya Şampiyonası'nda 3. Gün Sonuçları

A Grubu

Ürdün 69-112 Sırbistan
Avustralya 78-43 Almanya
Angola 70-91 Arjantin

Sırbistan ve Arjantin hiç bir sürprize yer vermediler ve maçlarını rahatça kazanarak olması gerekeni yaptılar. Almanya hakkında hiç bir yorum yapmaya cesaretim yok. Heyecanlandırdılar ve hayalkırıklığına uğrattılar şahsımı, utandırmalarını da unutmayalım. Yine de Almanya koçu Dirk Bauermann'ın "yorgunduk" mazereti geçerli. Sırbistan'la dişediş 50 dakika geçiren her takım 1-2 gün dinlenmek ister. Almanya böyle bir şansı yoktu. Almanya'dan bahsederken bugün öncekilere nazaran daha iyi savunma yapıp, topu daha iyi paylaşan Avustralya'nın hakkını yememek lazım. 17 asistlerinin yanında ki 13 top kaybı ne çok kötü ne çok iyi. Arjantin'i yenmek istiyorlarsa daha az top kaybı yapmaları lazım.

B Grubu

Slovenya 91-84 Hırvatistan
Tunus 58-71 İran
ABD 70-68 Brezilya

Slovenlere hakkında ki tahminimin doğru çıkması sevindirdi ama bundan çok daha fazla sevindirici olan kesinlikle bu turnuvanın İstanbul ayağına farklı bir hava getiren, seyirci katkısı olarak turnuvanın en iyi ülkesi olan Sloven taraftarların, böylesine yakın bir rakibe karşı aldıkları bu net galibiyet. Maçın içeriğine geçersek, Hırvatlar topu pota altına indirerek sonuca gitmek istedi. Bunu bir yere kadar başardılar da fakat, Tomic ve Andric'in faul problemine girmesi bir duraklamalarına sebep oldu. Kenardan Zoric'in getirdiği beklenenden fazla katkı üçüncü çeyreğin başında oyuncunun 4. faulünü almasıyla son buldu. Bu dakikadan sonra Dragic, Nachbar ve Zupan 3'lüsüne karşı Hırvatları maçın içinde tutan Ukic ve Popovic'di. Hırvatlar sürekli ayakta kalıyor ve gardını bir şekilde yukarıda tutuyordu, ancak Slovenler son darbeyi Dragic'in 4. çeyrekte 4 dakika kala attığı 3'lükle vurdu ve maçı aldı.

Brezilya'nın sürpriz yapma ihtimalinin daha fazla olduğunu düşündüğümü dile getirmiştim. Ruben Magnano'nun tempoyu düşük tutarak ABD'nin en önemli silahını yani tempoyu düşürme planı doğruydu ama ne kadar başarabilecekleri söz konusuydu. Belli noktalarda ABD'nin tam saha baskısı ve hücumda vitesi artırması Brezilya'yı zorladı. Yine de Huertas serbest atışları atsa veya Barbosa o şutu soksa Brezilya işi uzatmaya götürüp, şansını devam ettirebilirdi. ABD'nin bu maçta ki zayıflıklarını gören daha komplike İspanya karşısında neler yapabileceğini görmüştür umarım. Brezilya salladı, bence bu turnuvada biri ABD'yi yıkacak. ABD'nin 8 asistine karşılık 22 top kaybı yapması, tempoyu inatla düşük tutacak ve bunu Brezilya'dan daha iyi başarabilecek takımların Avrupa'da var olduğunu biliyoruz.

1 yorum:

oscar dedi ki...

şu hale bak a grubundaki maçların tamamı en az 20 sayı farkla bitmiş. aşırı saçma, seçim kriterleri veya maç programı yeniden değerlendirilmeli.

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...