Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

30 Ağustos 2010 Pazartesi

Dünya Şampiyonası'nda 2. Gün Sonuçları


A Grubu

Angola 79-65 Ürdün
Almanya 82-81 Sırbistan

Avustralya 72-74 Arjantin


Arjantin 2. günde tıpkı ilk gün olduğu gibi maçı uzun süre geride götürdü, son çeyrekte savunma sertliğini artırdı ve maçı kazandı. Ya performanslarını turnuvanın sonraki günlerine saklayıp şu an ekonomik oynuyorlar ya da Arjantin'in bu turnuvada geleceği karanlık. Kazanmak, kazanabilmek önemli ancak Arjantin şansının da yardımıyla yürüyor. Son saniyelerde kaybettikleri topla maçı verebilirlerdi. Arjantin'de öne çıkan isim tabii ki Scola, 33 dakikada 31 sayı 9 ribaunt yaptı.

5. kim olacak sorusuna aranan cevabı Angola-Ürdün maçında bulduk. Belli bir düzeyin üstünde olmayan takımlar 1500-3000 m koşularında ki tavşan atletler gibi oluyorlar. Ürdün ilk günün tavşan atletiydi, Avustralya karşısında son topu soksalar, sonrasında tipleseler kazanacaklardı. Bugün, dün Sırplardan 50 fark yemiş Angola karşısında hiç bir varlık gösteremediler. Kayseri'de büyük bir felaket olmazsa Ürdün galibiyetsiz kapatmayı garantiledi.

Belki de günün en güzel maçı Almanya-Sırbistan maçıydı. 2 uzatmaya giden maçtan galip gelen Almanlar oldu. Sırbistan'ın yarası baskılı savunmaya karşı çok kolay top kaybetmesi oldu. Tabii ki Teodosic ve Krstic gelince toparlarlar. Zaten 2 uzatmada birden hücum edememeleri hem Teodosic gibi bir guardın eksikliği hem yorgunlukla açıklanabilir. Bu yorgunluğu değerlendirebilecek kadar enerjik ve dinamik olan genç Almanlar ilk gün yaşadıkları şanssızlıkları 2. günde yaşayabilirlerdi. Onları İstanbul'da canlı seyretmek isterim.

B Grubu

Hırvatistan 75-54
İran
Tunus 65-80
Brezilya
Slovenya 77-99 ABD

Bu grupta bazı takımların çok güçsüz, bazıları tepenin altında biri en tepede. Böyle olunca grubun ilk sırası belli, sıralama için Slovenya, Brezilya ve Hırvatistan arasında ki maçlar belirleyici olacak. Tunus ve İran'la oynanan maçlar hazırlık maçından bile daha kolay. Tembellikten değil gerekmediğini düşündüğümden sadece Slovenya-ABD maçına değinmek yeterli olur sanırım. Slovenya ilk 2 çeyrek inanılmaz baskılı bir savunma yaptı. Eğer, Dragic erken faul problemine girmese, Lakovic'de sahadayken bu kadar savruk olmasa Slovenya ilk iki çeyrek sonunda inanılmaz gerginleşen ABD karşısında ilk yarıda daha net hücumlar yapabilirdi. Sloven seyircisi, kesinlikle Ankara'da ki seyirciden çok daha fazla efektif. Bunu da ilk yarıda arkasına aldı Slovenya ama bir türlü şutları sokamadılar. Lakovic haric zorlama şut atan da pek yoktu açıkcası. Memi Becirovic takımını çok iyi hazırlamış. Belli bir düzen içerisinde oynuyorlar. Ancak, Vidmar'ın Prezec'in yerine 5'e yerleşmesi daha doğru olur. Vidmar sahaya girdiğinde Slovenya bariz bir şekilde daha iyi savunma yapıyor. Vidmar pick&roll hücumda Prezec'den daha dengeli ve iyi. Sözü fazla uzatmadan maçın ikinci yarısına bakarsak ABD sürekli attı, Slovenya yine atamadı. Fark açıldı, Sloven taraftarlar maçtan ne olursa olsun keyif almasını bildi. ABD karşısında bizim milli takımımız olsaydı aynı güzel tepkiyi koymazdı sanırım.

C Grubu

Rusya 56-65 Türkiye
Yunanistan 83-80 Porto Riko

Çin 83-73 Fildişi Sahili


Rusya-Türkiye maçıyla ilgili ayrıntılı yazıyı bir aşağıda bulacaksınız zaten. Maliano yazılabilecek herşeyi yazmış. Salı günü rakibimiz olacak Yunanistan hakkında ne düşünsem bilemiyorum. Ya bizim maça sakladılar enerjilerini, ya da bundan önceki turnuvaların Yunanistan'ı giderek düşüyor. Bu hallerinin Sofo ve Fotsis'le düzeleceğini sanmıyorum, kaldı ki düzelirse sebeplerinden en küçüğü bu dönüşler olur. Çin, sadece Selçuk Ernak'ın twitterda dediği gibi marsı kesti. Porto Riko'yu yenebilecek kadar düzenli, disiplinli ve istikrarlılar. Biraz da şansları yanlarında olursa bu gruptan çıkacak kadar iyiler.

D Grubu

Fransa 86-59 Lübnan
Litvanya 70-68 Kanada

İspanya 101-84 Yeni Zellanda


Fransa turnuvanın dengesini bozabilir. Atletizmleri kötü başlayan İspanya karşısında işe yaradı. Lübnan'a zorlanmamaları normal. Bir kez daha anlıyoruz ki ABD'nin bir altında Avrupa kıtası takımları, sonra da diğer kıtanın ülkeleri geliyor. Fark çok fazla. Kanada Lübnan'a yenildikten sonra bugün Litvanya'yı yenmeye çok yaklaştı. Tavşan atletlerimizden biri de Kanada. Litvanya'nın Fransa ve İspanya'yla oynayacağı maçlara kaldı grup. Orta vadede turnuvanın kaderini de bu maçlar çizecek.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...