Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

28 Ağustos 2010 Cumartesi

Ankara'dan 1. Gün (Canlı)

15:48 Yunanistan ve Çin son ısınma şutlarını atıyor. Salonda şu an için fazla bir kabalık mevcut değil. Kaan Kural ile birlikte basın tribününde yerimizi aldık. Malesef fotoğraf çekimi yasak olduğu için şu anda salonla ilgili resim ekleyemiyorum. Birazdan yasak kırılır :)

16:00 İlk 5 ler sahada ve maç başladı. Taraftarlar da aynı şekilde karşılıklı atışmaya başladılar.

16:13 Maça 3 guardla başladı Yunanistan ve istedikleri gibi topu dolaştırıp rahat şut şansı buldular. Borousis dışardan çok rahat pozisyon buldu ve rahat dış şut kullanabildiği için de pek affetmedi. Çin biraz daha dengeli oynayıp toparlasa da ilk molada 17-12 Yunanistan üstünlüğü var. İlk periyodun bitmesine 5:04 var.

16:26 İlk periyod Yunanistan'ın kontrolünde 25-18 sona erdi. Çin mücadele etmek istese de kapasiteleri yeterli olmuyor. Yunanistan fazlasıyla rahat oynuyor ve dış şutlara çok fazla ağırlık vermiş durumda. Karşılarında başka bir rakip olsa bu periyod canlarını acıtabilirdi.

16:50 Çin'in ilk yarıda uyguladığı kötü alan savunmasına rahat hücum eden Yunanistan oyunu kontrolünde tutarak ilk yarıyı 47-37 önde kapattı. Çin hücumda zaman zaman kolay sayı bulsa da bunun Yunanistan'ın kendini çok fazla sıkmamasından kaynaklandığını söyleyebilirim.

17:20 İlk yarıda bulduğu dış atışları kısmen de olsa değerlendiren Yunanistan 3. periyodda çok kötü dış şut atınca hücumda şanslarını iyi değerlendiren Çin geriden gelip Yunanistan'ı yakaladı ve 3. periyodu 65-62 geride kapatarak farkı indirmeyi başardı. Yunanistan bir an önce toparlanmazsa hiç beklemediği bir şokla turnuvaya başlayabilir.

17:44 Yunanistan daha akıllı hücum etmeye başlayarak farkı tekrar 9 sayıya çıkardı ama Çin'in maçı bırakmaya niyeti yok. 9-2 lik seriyle durumu tekrar 81-79'a getirdiler. İyi savunmada yapandan ziyade kötü hücum edenin kaybedeceği bir maç olacak gibi görünüyor. Son 2:33 , Çin molası..

17:55 Maçın sonunu iyi oynayan Yunanistan maçı 89-81 kazandı..

Maç sonu karma alanda Selçuk Ernak'la konuşma şansım oldu. Çin kafilesinde herkes gösterilen performanstan ve mücadeleden memnun. Selçuk Hoca yenebileceğimiz rakipleri yensek bizim için yeterli dedi. Buraya akın akın gelen Çinli basın mensupları da oldukça mutlu.

16-10 larda gezinen tansiyonum müsade etmediği için bugünlük daha fazla devam edemeyeceğim. Hatta salondan bile ayrılabilirim. Fırsat buldukça birşeyler karalamaya, görseller eklemeye çalışacağım.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...