Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

23 Temmuz 2010 Cuma

United States of McCedonia

Biz Emir Preldzic'i devşirelim mi devşirmeyelim mi tartışması yaparken Makedonya Bo McCalebb ve Marques Green'i de Makedon vatandaşı yaptı. "Herşeyin de bir sınırı var." sözü şu an için Makedonların umurunda değil. Daha önce Massey, Darius Washington, Mike Wilkinson ve Ryan Stack'ı Makedon yapmışlardı, son halka da McCalebb ve Green oldu. Allahtan yabancı oyuncu sınırlaması var yoksa bu zihniyet Makedonya milli takımının tamamını ABD'li oyunculardan kuracak. Bo McCalebb milli takımımız için de ideal isimlerden biriydi aslında. Gerçi ben her türlü devşirmeye karşıyım ama ısrarcı yönetim için önemli bir alternatif olabilirdi. Elemelerde McCalebb ve Green dönüşümlü olarak forma şansı bulacak. Yalnız Makedonya Basketbol Federasyonu'nun resmi sitesinde Green haberinin altında Fenerbahçe formalı Solomon'un resmi var. Green siteyi görse her an vatandaşlıktan geri çıkabilir. Makedonların bu devşirme hamlesine Bulgarlar nasıl bir yanıt verecek merakla bekliyorum.

7 yorum:

Unknown dedi ki...

milli takımlarına yabancı sınırlaması getirsinler bence:)

oscar dedi ki...

nası yabancı sınırlaması var. o ülke pasaportu almıssa ona kim karısabilirki o ülkenin bütün haklarına sahip sonuçta.

maliano dedi ki...

sadece 1 devşirme oynayabilir maçlarda..

oscar dedi ki...

ilginç. fiba uluslararası hukuk ve vatandaşlık haklarına nasıl karısabiliyoki. o iş hafif sakata gelebilir belirli bir noktada.

yugoslavtipiforvet dedi ki...

@oscar
çünkü bir günde vatandaş yapmak özel yasalarla olabilen bir şey ve bu özel yasalardaki alt maddelerde sporcular hakkında özel hükümler oldğundan haliyle FIBA da karışabiliyor bu işe.ama 10 yaşında ülke değiştirip uzun yıllar orada kaldığı için vatandaşlık hakkı kazanan birine devşirme denmiyor.bo mccaleb makedonya'ya gitmiş midir bu işten önce orasını merak ediyorum:D

oscar dedi ki...

bende özel kanunla farklı vatandaşlık aldım, az cok biliyorum kanunları. ancak pratikte bu şekilde bi kısıtlama veya oyuncu sayısını belirleyemezler. üye ülkelerin oybirliği gerekli herhalde aksi durumda gerekli itirazlarla fiba uluslararası hukukun üstüne çıkamaz. herhalde mantıklısının 1 olduğuna bütün ülkeler ikna olmuş. yoksa vatandaş olduktan sonra ülkede kaç gün kaldığını sormak fiba'ya kalmaz.

yugoslavtipiforvet dedi ki...

aklıma gelmişken söleyim,bi ara Katar milli takımı Amerikalı devşirmelerden oluşan bi kadroyla mı ne çıkmak istemişti, Asya şampiyonasınaydı sanırım.Fıba gene izin vermemişti:)

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...