Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

8 Temmuz 2010 Perşembe

Kura - Fenerbahçe Grubu

Barcelona: Ligi Caja Laboral’e vermiş olsa da geçtiğimiz sezonun Avrupa ve Kral Kupası şampiyonu; ligi de final serisine kadar silip süpürmüş bir takım. Rubio&Navarro ikilisine Rudy Fernandez’i eklemek ve rüya bir kısa oyuncu kadrosu kurmaya çalışıyorlar. Kadroyu transfer sezonunun sonuna kadar hiç ellemeseler bile Avrupa’nın en iyi takımı olarak kalmaları muhtemel. Şimdiye kadar sadece Valencia’nın pivotu Kosta Perovic’İ kadroya katıp Terence Morris ile yenilediler. Kadroya yapacakları bundan sonraki müdahaleler bu takımı ancak daha da güçlü yapar; çok da konuşmaya gerek yok, grubun ve hatta EL’nin tartışmasız favorisi.

Siena: Mecburi değişim geçiriyorlar. McIntyre ve Eze gitti, Sato, Domercant ve Hawkins de ayrılabilir. Eze kayıp sayılmaz, onun yerini Rakovic ile doldurdular ancak diğer tüm oyuncular, takımın başında halen Pianigiani de olsa büyük kayıp. Birkaç yıldır makine düzeninde işleyen takım illa ki darbe almış olacak ancak yine de “Siena battı” diyemiyorsunuz. Earl Calloway’i PG, Eric Williams ve Ali Traore’yi uzun pozisyonu için düşünüyorlar. Yazı en hareketli geçirmesi muhtemel takım. Zizis, Stonerook ve Lavronivic’in yanına yazılacak isimler belirleyici olacak. Mutlaka iyi bir takım kuracaklar ama düzene bir parça çomak sokulacak, el mahkum.

Rytas: Avrupa’da kadrosu hazır belki de tek takım. Jerry Johnson, Brad Newley ve Cemal Nalga takviyeleri ile kadroyu tamamladılar. Gecevicius ve Jonas Valanciunas gibi önemli gençleri var, hatta Gecevicius artık saygın atıcılardan biri Avrupa’da. Litvanya basketbolunun öncü temsilcisi konumundalar; Jomantas, Bajramovic, Bjelica gibi tecrübeli oyuncuları var. Uzun rotasyonları EL seviyesi için zayıf gözüküyor ancak bir Litvanya takımına dudak bükmeye korkuyor insan. Fenerbahçe’nin altına alması gereken bir takım, yine de deplasmanı çok zor geçer…

Cibona Zagreb: Grubun mazlumu konumunda, zira koçu ve en iyi oyuncusu Türkiye yolunu tutmuş durumda. Jamont Gordon ayrılıyor, daha doğrusu takımın hemen hepsi ayrıldı-ayrılacak listesinde. Bu takımı toparlamaları, geçtiğimiz sezonki ortamı yakalamaları çok zor ki o ortamı da Fenerbahçe kendi elleri ile yaratmıştı. Gordon ve Anderson gibi iyi Amerikalılar düşürüp gidişatı değiştiremezlerse zayıf halka…

Cholet: Gönülden desteklenesi, basketbol mucizesi güzel takım. Erman Kunter’in büyük başarısı, büyük bütçeler arasında can çekişen biz amatör ruhlu pis duygusalların can simidi… Zagreb dışındakileri altlarına almaları çok zor gözükse de Kunter’in sihirli değneğini beklemek lazım. Erman Hoca’nın son harikası Kevin Seraphin Amerika yolları kovalıyor, Gelabale takımdan ayrıldı. Cholet Erman Kunter’i takımda tutarken bir parça bütçe yükseltmişti, özellikle kısalara yapacakları takviyeleri merakla bekliyoruz. Dediğim gibi işleri zor, ancak biraz sallanan bir takımı altına almaları çok sürpriz olmaz. Rytas’ı gözlerine kestirmeleri beklenebilir, oyunlarını oynayıp keyif almaya bakacaklardır.

Not: Fenerbahçe için hedefin ikincilik olması gereken bir grup. Cholet dışındaki takımların hepsi tanıdık, özellikle Barcelona ve Siena artık bizden biri. Önceki yıllarda çok tatsız skorlar alındı bu takımlara karşı, Spahija’nın daha karakterli bir takım kurmasını ve bu takımlara karşı ayakta duracak bir ekip yaratmasını bekliyorum. Greer-Vidmar ikilisi kalacaksa eldeki kadro budur, F4 çok uzak hedef ama bu gruptan 2. çıkmaya çalışılmalıdır.

5 yorum:

twilost dedi ki...

greer ve vidmarın kalmayacağı kesin değil mi? en azından 2 uzun alınacak demedi miydi spahija. sienayı gözümüze kestirmemiz şart artık.

Adsız dedi ki...

Tabi sene başında hesaplar yapılırken maçların Abdi İpekçide oynanacağı ve ortalama 1000-1500 kişiye oynandığı hesaba katılmıyor. Tanjevic de gitti, Aydın Örs geri geldi. Taraftarın hiç bir bahanesi kalmadı, bu sezon görücez takımın basketbolu seven taraftar sayısını... umarım bu sayı artar.

Adsız dedi ki...

fener 2. olur çok iyi bir kadro oldu ve final serisi performansını bekliyoruz zaten geçen seneyle hemen hemen aynı grup zaligiris litvanyadan yerinde litvanyadan rytas fransız asvel yerine fransız cholet

oscar dedi ki...

türk malı emir kurtarıcakmı bakalım fb'yi.

Adsız dedi ki...

mal mı o bir insan marko kaldır şu yorumu türk oyuncu emir

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...