Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

3 Haziran 2010 Perşembe

Sırbistan Kadrosu Açıklandı

Son Avrupa ikincisi Sırbistan'da koç Ivkovic 22 kişilik listeyi açıkladı. Kadro ağırlıklı olarak Polonya'daki isimlerden oluşuyor. Şampiyonaya kadar bu liste ideal rakama indirilecek ama hazırlık kampı için oluşturulan liste şöyle:

Milos Teodosic, Stefan Markovic, Bojan Popovic, Milenko Tepic, Aleksandar Rasic, Uros Tripkovic, Dragan Milosavljevic, Ivan Paunic, Mladen Jeremic, Marko Kešelj, Nemanja Bjelica, Milan Mačvan, Dusko Savanović, Novica Velickovic, Zoran Erceg, Nenad Krstic, Ivan Radenovic, Luka Bogdanovic, Kosta Perovic, Darko Milicic, Miroslav Raduljica, Boban Marjanovic.

Polonya'daki kadronun tamamı listede mevcut. Milicic, Rasic, Bogdanovic, Savanovic ve Radenovic gibi yeni önemli isimler var. Jaric ve Rakocevic ise kadroda yok. Ivkovic'in elinde yine gencecik, tabanca gibi bir kadro var. Ginobili'nin gelmeyişine üzülen Kayserililer Sırbistan'ın bu aday kadrosundan sonra fazlasıyla mutlu olmalılar. Özellikle Raduljica - Macvan - Bjelica - Markovic dörtlüsünü izleyip tarihi bir ana tanıklık etme fırsatı ellerinde. Avrupa'nın şu anda en gözde genç Sırpları bunlar ve ileride çok çok iyi yerlerde olacaklar. Bu dörtlüyü izleyip 5-6 sene sonra "Ulan ben bunları daha cücükken izlemiştim, vay be" deme fırsatına sahipler. Teodosic ve Velickovic'i de saymıyorum bile. Yeni isimlerin birçoğunu izleme şansım olmadı. Yanılmıyorsam süzgeçten geçme şansları da pek yok. En fazla 1 tanesi kadroya girebilir diye düşünüyorum. Ülkemizin halini, Ömer Aşık'ın ve Enes Kanter'in durumunu düşününce gerçekten içim sızlıyor. Ama şaşırmıyorum tabi. Sırbistan'ın basketbol kültürü ile bizimki arasında okyanuslar kadar fark var. Ama bir jenerasyon gözler önünde çürürken adamların çatır çatır oyuncu çıkarmaları kanıma dokunuyor.

2 yorum:

sedat dedi ki...

listendeki 22 arasında bjelica'yı göremedim ben usta. geliyor yazmışsın gerçi ama.

maliano dedi ki...

Düzelttim teşekkür ederim. Çeviriden kaynaklı bir hata olmuş.

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...