Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

21 Haziran 2010 Pazartesi

Real Madrid'de Erozyon Devam Ediyor

Real Madrid'de kadro hareketliliği devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde D'or Fischer'la 1 milyon dolarlık bir kontrat imzalayan Real Madrid, bugün tam 5 oyuncusuyla yollarını ayırdı. Marko Jaric, Rimantas Kaukenas, Vladimir Dasic, Travis Hansen ve Tomas van der Spiegel serbest bırakılan oyuncular oldular. Dasic, Hansen ve v.d. Spiegel sürpriz olmadı ama özellikle Siena'dan yüksek beklentilerle gelen Kaukenas ve Virtus Kinder Bologna'da Ginobili'yle birlikte Ettore Messina'nın hızlı ve akan oyununda önemli bir yer tutan Marko Jaric'in serbest bırakılması şaşırttı. Sezon içinde önemli süreler alamasalar, zaman zaman kesik yeseler de önümüzdeki sezonda Madrid'de olacaklarını tahmin ediyorduk.

33 yaşında ki Kaukenas, Real Madrid'de ise 29 ACB maçında 18.4 dakika, 18 Euroleague maçında 20.9 dakika sahada kalıp toplamda %39'la 3'lük atmıştı. Siena'da aldığı sürelere göre her iki alanda da 10'ar dakikalık azalma olmasına rağmen ortalamalarında bir değişiklik yok. Şimdi, Kaukenas'ın yine önemli bir Avrupa takımına gideceğini tahmin edebiliriz. Zira Kaukenas için zirveden düşmek için henüz çok erken. Marko Jaric için ise söyleyecek pek fazla söz yok. Messina ortak geçmişlerine güvenip, sezon içindeki aksaklıkları bir şekilde gidermek için çok fazla oyuncu tercih etti. Jaric'in ilk gelişindeki heyecan bile Adriana Lima'nın Avrupa topraklarında olmasıydı. Jaric daha fazla ısrar edebilir, ancak basketbol onu bırakmış.

Dasic ve v.d. Spiegel ise D'or Fischer'ın gelişinden sonra birilerinin zaten kadrodan gönderileceğini biliyorduk. Şu an 4 ve 5 pozisyonlarında toplam 5 oyuncusu artı Felipe Reyes'i var. Felipe Reyes'le de kontrat uzatma görüşmeleri devam ediyor. Real Madrid için bu bölgeye değil 3 numaraya takviye gerekebilir. Avrupa'ya dönme ihtimalleri olan Nocioni ve Rudy Fernandez'den biri gelebilir. Ancak, söylemek gerekir ki Nocioni ile Caja Laboral, Rudy Fernandez'le de Barcelona'nın yakın teması var.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...