Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

17 Haziran 2010 Perşembe

Partizan Sahaya Çıkmadan Şampiyon

Dün kavganın videosunu vermiştim ama olaylara değinme şansım olmamıştı. Bugün de pek gerek kalmadı aslında. Kısaca ilk maçtan başlayayım. Partizan Sırbistan'da ezeli rakibi Kızılyıldız ile birlikte her açıdan en kuvvetli takım. Gerçi her açıdan demek yanlış olur çünkü Kızılyıldız maddi olarak felaket bir durumda ve yanılmıyorsam iflasını açıkladı. Hemofarm da FMP ile birlikte sadece Sırp basketbolunda değil Avrupa'da önümüzdeki 10 yıla damgasını vurabilecek iki basketbol okulundan biri. Biraz geriye gidersek 2005'te bu iki kulübün burunların kırıldığı bir kavga mazisi var. Ama o zamanın şartları farklı olduğundan bugüne bakmak daha iyi olacaktır.

Az önce bahsettiğim güçler terazisinin dengesizliği Pionir'deki ilk maçta biraz kendisini gösterdi ve hatta Hemofarm cephesinin iddiasına göre hakemler onların ipini çekti. İlk maçı 67-60 kaybeden Hemofarm dün seriyi eşitlemek için sahadaydı. Ama maçın bitimine 1 dakika kala Roberts üçlüğü atarken pozisyon almak için mücadele eden Maric ve Katic birbirlerine yumruk atıp, daha sonra daha da ileri gidince ortalık da savaş alanına döndü. Hakemler pozisyon başlar başlamaz her iki isme de karşılıklı faul çaldılar ama olaylar o kadar büyüdü ki sahaya müdahale etmeleri yasak olan benchteki oyuncular da sahaya girip kavgaya karıştılar.


Link

Kurallar gereği benchten sahaya giren tüm oyuncular ve her iki takımın beşinden de ikişer oyuncu diskalifiye edildi. Hemofarm son 1 dakikayı Markovic - Krstovic - Hill üçlüsüyle, Partizan da McCalebb - Vesely - Roberts üçlüsüyle tamamladı. Sokak basketbolu maçlarını andıran 3'e 3 mücadeleyi 81-86 kazanan Partizan da durumu 2-0'a getirdi.


Link

Federasyon oyunculara ve takıma komik cezalarla (7500) konuyu kapattı. Zaten her iki taraf da olayla ilgili pişmanlıklarını maç sonrası dile getirdiler. Esas konu Partizan'la tekme tokat kavgaya giren, Vesely'nin iki dişini kıran Hemofarm'lı oyuncuların ateşli Pionir'den nasıl çıkacağıydı. Çünkü Partizan seyircisi taşkınlık yaptığı maçlardan sonra verilen cezaları, salon girişine koyulan kumbaralarla bir sonraki maçta ödüyor. Yani bir nevi "holiganlığı parasıyla yapıyor". Hemofarm'ın maça çıkmayabileceği konuşulurken akşam vakitlerinde resmi olarak da açıklama yapıldı ve Partizan üçüncü maçtan 20-0 hükmen galip ayrılarak 9. kez üstüste Sırbistan şampiyonu oldu. Partizan bu sene aynı zamanda Adriyatik Ligi'ni, Sırbistan Kupası'nı ve şampiyonluğu kazanarak üçleme yaptı. Kulüp de zaten bugün resmi siteden yaptığı açıklamada "Hemofarm gelmese de siz salona gelin, şampiyonluğu beraber kutlayalım" demişti.

Partizan bu senenin en ilginç ve başarılı takımlarından biri oldu. Aldığı kupaların yanında maçlardaki ilginç olaylar da asla unutulmayacak. Özellikle de bu kavga olayı yıllarca bir kara leke olarak Sırp basketbolunun üzerinde olacak. Sırpların olay sonrası bir Yunan taraftara forumlarda yazdığı söz gibi "Yalnız değilsiniz..."

Ekleme : Karar henüz resmi değil tabi ki ama Hemofarm'ın maça çıkması beklenmiyor.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...