Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

29 Haziran 2010 Salı

Pahalı ve Değerli : Esteban Batista

Fuenlabrada'nın bu sene pota altında büyüyen 2.08 boyundaki devi Esteban Batista pek çok takımın gündeminde. Haberi ve durumu yorumlamadan önce Esteban Batista'nın kariyerine bir bakalım.

Profesyonel kariyerine Uruguay'da başlayan oyuncu, CA Welcome ve Salto'da oynadıktan sonra İspanya 2. Ligi'nde Pozuelo'da oynar. Uruguay'a döner tekrar ve Nacional, Trouville ve de Calpe'de 2004 ve 2005 sezonlarını geçirdikten sonra free-agent olarak Atlanta Hawks'la 2 senelik bir kariyer geçirir, NBA'de oynayan ilk Uruguaylı olur. Boston'a takas edildiği gün serbest kalır ve Maccabi Tel-Aviv'le sözleşme imzalar. Aynı sezon Rusya'nın Triumph Lyubertsy takımına gider ama buradan kişisel sebepleri ve Rusya'ya alışamaması yüzünden ayrılır. 2009'da Fuenlabrada'ya geçer. ACB'de yakaladığı 14.1 sayı ve 8.4 ribaunt istatistikleriyle takımının ligde kalmasına yardımcı olur, büyük takımların ilgisini çekmeye başlar.

Habere göre, daha önceki yazımızda söylediğimiz üzere Caja Laboral'in 5 numara sıkıntısı var. Batista'nında burası için en ideal aday olduğunu düşünüyorum. Alava ekibinin yöneticileri de aynı düşüncede olduğu için onlarda Batista'nın peşinde. Tiago Splitter kadar verimli olamayacağı yönünde gelebilecek eleştirilerde haklılık payı var. Çünkü, Splitter'ın Euroleague ve üst düzey tecrübesine sahip değil Uruguaylı ama patlayıcılığı ve inadıyla en azından bölgenin Caja Laboral için ince bir sızı haline dönüşmesini engeller. Diğer adaylar Barcelona ve Maccabi. Barcelona'nın Kosta Perovic'le anlaşması üzerine bu transfer gerçekleşmeyecektir. Ancak, Terrence Morris'le devam edilmemesi halinde buraya güçlü bir transfer yapmak istenecektir. 4 numarada oynayabilen Batista, bu gelişme halinde ancak Barcelona forması giyebilir. Maccabi ismi ise artık her oyuncuyla anıldığı için ne desek boş, ne desek anlamsız. Yine de kadrosunu boşaltan Maccabi'nin birileriyle doldurması gerek. Ülkemizden de Galatasaray için ismi geçiyor. Ancak bu olasılık biraz düşük. Batista Caja, Barça ve Maccabi olmazsa Galatasaray Cafe Crown'ı tercih eder. Ancak, bütün bu transfer olasılıkları Fuenlabrada'nın insafına kalmış durumda. Zira, Batista'yla 3 yıllık sözleşme imzalayan Fuenlabrada 2 milyon dolarlık bir serbest kalma maddesi koymayı da ihmal etmemiş. İşte Maccabi için duran en büyük engel bu, bütçeleri kısıtlı bir kere. Galatasaray Cafe Crown'ın da bu miktarları bonservis olarak ödeme gibi bir durumu yok. Caja Laboral, Splitter'ı kaybeder ve çaresiz kalırsa bu rakamları ödemek zorunda kalır. Barça ise Caja'yla ikinci maddede birleşirse bu transferi gerçekleştirmek üzere daha gerçekçi adımlar atar. Caja ve Barça için bu adamı değerli kılan bir diğer özelliği İspanya pasaportuna sahip olması. Başlıkta dediğimiz gibi Esteban Batista değerli bir parça ama pahalı. 2 milyon doların karşılığını almak da garanti değil. Fuenlabrada açısından düşünürsek, onları ligde tutan bir adamı kaybetmek istemezler. 2 milyon dolar ise reddedemeyecekleri bir miktar.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...