Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

22 Haziran 2010 Salı

McIntyre Nereye

Avrupa'nın en değerli oyun kurucularından birinin peşinden 3 takımın birden olduğu söyleniyor. Bu takımlar Unicaja, Olympiakos ve Efes Pilsen. Bu takımlara biraz ağırdan alan Barcelona'yı da ekleyebiliriz. McIntyre ise 33 yaşında ve basketbol dünyasından ayrılmadan önce, en azından oyuncu olarak, bir büyük sözleşme yapmanın peşinde. Geçen sene ayrılmanın eşiğine gelen ve 1 milyon doların üzerinde bir teklif alan McIntyre, yine de tercihini Siena'dan yana kullanmıştı. Bu sene sergilediği performans Siena yönetimi ve taraftarlarınca pek kabul edilmedi ve hayal kırıklığı yarattı. Siena'nın istediği paraları vermemesi bu yüzden.

Kariyerinde yerel lig şampiyonlukları bulunan McIntyre, Euroleague'de de kendini kanıtlamak istiyor. Para yönünden transfer, 3 takım ve dıştan gelen Barcelona için açık artırma gibi. En iyi teklifi Efes Pilsen'in yaptığı söyleniyor. Efes Pilsen'in böyle bir transfere ihtiyacı olduğu tartışılamaz. Olympiakos açısından ise sadece düşürülmek istenen maaşlar olabilir, ki McIntyre'nin isteyeceği 2 milyon dolar kırmızılar açısından maaşları düşürmek anlamına gelir. Barcelona ise oyun kurucu rotasyonunu ne olursa olsun kaliteli bir şekilde alternatiflendirmek istiyor. Euroleague 09/10 sezonunda seviye tırmandığı zaman, Ricky Rubio'nun acemilik çektiği anlara rastladık. Bu dönemde koç Xavi Pascual Jaka Lakovic'e şans verdi. Bu sene Ricky aynı acemilikleri yaşayamayabilir ama Barça cephesi bu riski taşımak istemiyor. Unicaja ise bu yarışta McIntyre'nin hem para hem kariyer isteği açısından en düşük ihtimal gibi duruyor.

Unicaja açısından bugün değişen bir durum var. McIntyre'den 10 yaş daha genç ve bu sene Cibona'da sadece Marko Tomas'dan yardım alarak Top16 yapan, 23 yaşındaki Amerikalı Jamont Gordon. Geçen sene Euroleague'de 13.9 sayı 3.8 asist ortalamaları tutturan yıldız oyuncu, Top16'da rakamlarını 20 sayı 5 asistin üzerine çıkarmıştı. Mali dengelerini korumak isteyen Unicaja için en iyi çözüm, şutör pozisyonunda da çok iyi işler çıkaran Gordon gibi duruyor. Ancak, bu transferin önünde duran engel, Gordon'ın bu yaz NBA Yaz Ligi'ne katılmak ve sonrasında şansını NBA'de denemek istemesi.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...