Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

24 Haziran 2010 Perşembe

Maric ve Vujosevic'e Yeni Talipler

Blogun yeni yazarı Mehmet, ilk yazısında "Partizan Yine Yeniden" derken kulübün her sene düzenli olarak geçirdiği dönemi ele almıştı. Parlatılan, cilalanan oyuncular ve kulübün sistemini ayakta tutabilmek için gözü kapalı satılan yıldız oyuncular. Hepsi üretimdeki Partizan'ın dişlilerinin dönebilmesi için geçirilmesi mecbur olan süreçlerdi. Şimdi ise durum biraz farklı. Bu sefer bu sistemi yaratan, çeyizlik nakış gibi işleyen adam, Avrupa'nın her ülkesinde saygı duyulan Vujosevic için ciddi bir talip var. Dule şu anda Avrupa'nın en gözde koçu ve bu haberler çok alışıldık ama bu sefer Sırplar CSKA Moskova'nın işi bitirdiğini yazıyorlar. Vujosevic'in geçen hafta "Reddedemeyeceğim bir teklif olmazsa Partizan'dayım. Bu sistem ben olmadan da yürür çünkü bir kişiye bağlı değil." sözleri olası bir ayrılığın sinyalleriydi. Vujosevic her ne kadar Partizan'a köklerinden bağlı olsa da bir fiyatının olduğunu bu sözlerle cümle aleme duyurmuştu. İşin ilginç tarafı bu haberde adı geçen takımın CSKA Moskova olması. Pashutin Eurolig şampiyonluğu hariç ne kadar kupa varsa aldı, yara almış takımını da birkaç ufak makyajla Avrupa üçüncüsü yaptı. Ya Pashutin CSKA Moskova'dan daha iyi bir teklif aldı, ya Vatutin pervasızca başarılı bir koçun kellesini alacak ya da bu haber dedikodu kazanını kaynatmaktan başka bir işe yaramayacak. Tamam Dule hangi takımın başına geçerse geçsin gidenin arkasından feryat olmaz ama Pashutin'in bu kadar başarılı bir sezondan sonra gönderilmesi de ayrı bir saçmalık olur.

Marketin gözde ismi Maric içinse yine Sırplar Barcelona'nın devreye girdiğini yazdılar. Adı Fenerbahçe Ülker ile geçen ve esasen Panathinaikos'un çok ciddi şekilde ilgilendiği Maric bundan 1 sene önce Granada'da oynarken Barcelona deplasmanına gittiğinde o formayı giyeceğini aklına getirmiyordur ama işte Partizan böyle bir takım. Ama esas mesele Partizan'ın parlattığı Maric'i almak değil. Maric'i bu rakamlara ulaştıran oyun anlayışını ve oyuncuları sisteme monte etmediğiniz sürece Maric'in bu noktalara tekrar ulaşma şansı yok. Örneğin sürekli dışardan oynayan 4 kısalı bir takımda Maric'in şamar oğlanına çevirebilir rakip takımlar. Partizan'dan oyuncu alırken mutlaka kendi sisteminizi gözden geçirip, doğru hamleyi yapmak zorundasınız. Sırplar Barcelona'nın ikinci seçenek olarak da Borousis'i düşündüğünü yazmışlar. Sanırım haberler İspanya kaynaklı.

2 yorum:

ML Bilgisayar dedi ki...

Borousis-lorbek pota altı ikilisi rüya gibi birşey. umarım ikisi barcada veya herhangi bir takımda bir araya gelebilir ...

EarlyAdopter dedi ki...

Vujosevic atmis CSKA ya imzayi

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...