Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

12 Haziran 2010 Cumartesi

Fenerbahçe Ülker'in Transfer Gündemi

Spahija'nın resmen açıklanmasından sonra isimler bir bir dökülmeye başladı. İlk dedikodu Hırvat basınına ait. Bugün de forumlarda bu konularda mesajlar atıldı. Hırvat basını Fenerbahçe Ülker'le 2 yıllık kontrat imzalayan Spahija'nın öncelikli iki hedefinin Ukic'i takımda tutmak ve Cibona'dan Marko Tomas'ı almak olduğunu yazdı. Cibona'nın içinde bulunduğu ekonomik koşulların da bu transferi çok fazla zorlaştırmayacağına değinilmiş. Bu sene Cibona'da Jamont Gordon ile beraber sorumluluk alabilen iki oyuncudan biriydi Marko Tomas. Kariyerinin başlangıcındaki skorer oyunundan sonra büründüğü görev adamı kimliği onu savunmaya daha fazla önem veren bir oyuncu yapmıştı. Cibona'da tekrar ilk yıllarına döndü. Ama ben hala Cibona'daki Marko Tomas'ı değil de Real Madrid'deki Tomas'ı tercih ederim. Hem çok iyi savunma yapabilen, hem de şutunu yaratıp skor bulabilen bir oyuncu. 25 yaşına rağmen Avrupa seviyesinde çok tecrübeli olması da avantaj. Alınırsa iyi bir transfer olacaktır.

Diğer öne çıkan isim de Matt Nielsen. Spahija ile hem Lietuvos Rytas'ta, hem de Valencia'da çalışan Nielsen ilerleyen yaşına rağmen çok iyi bir profesyonel. Spahija'nın da çok tuttuğu oyunculardan biri ve aynı ajansa bağlılar. Kısa vadede başarıya önemli katkı yapabilecek bir oyuncu ama benim gönlümde şu anda o bölgede fırtınalar estiren Sırp gençler var. Spahija'nın bu konuda yakın takibi vardır mutlaka, inşallah bu şekilde bir hamleyle ileriye dönük yatırımlar yapılır. Spahija'nın Rawle Marshall'ı kovduktan sonra takıma kattığı Thomas Kelati de adaylar arasında. İspanyol takımlarının da hem Nielsen'e hem de Kelati'ye yoğun ilgisi var. Hırvat koçun gelişiyle Türkiye'deki çoğu takımın tam aksine Fenerbahçe Ülker'de Amerikalı oyuncular azalıp Avrupalı yabancılar sahneye çıkacaktır. İlk hamle olarak da Lynn Greer'in takımdan ayrılmasını bekliyorum. Açıkçası gidişine de çok mutlu olurum. Dünyanın bir numarası Kobe Bryant bile NBA'de, üstelik de olağanüstü hücum yeteneklerine rağmen gerektiğinde takımın en önemli savunma kozu haline gelebiliyorsa artık hiçbir oyuncunun oyunun sadece bir tarafını oynama lüksü yoktur. Transferde şapkadan Rafa Martinez falan çıkarsa da ayrı bir mutluluk yaşanır.

5 yorum:

tozlu parkeler dedi ki...

Geçen hafta bloğumda takımda görmek isteyeceklerimiz başlığında, Marko Tomas ve Matt nielsen'i yazmıştım.

http://tozluparkeler.blogspot.com/2010/06/yeni-sezonda-takmda-gormek.html

http://tozluparkeler.blogspot.com/2010/06/yeni-sezonda-takmda-gormek_04.html
keşke başka bir şey dileseymişim.

Erman Tüneri dedi ki...

İsmi geçen oyunculardan Nielsen tam bize gore Tomas savunmada iyi ama bize daha cok skor yukunu çekecek oyuncu lazım dediğin gibi şapkadan Martinez cıkarsa harika olur =)

feetdeep dedi ki...

o zaman sizde marko tomas'ı alınca sene sonu birlikte 2 dakika daha sevinirsiniz.

dejavu dedi ki...

Adam haklı beyler..

oscar dedi ki...

en iyi transferi coach tercihinde yaptılar. seneye eu'da baya değişik seyler yapabilirler.

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...