Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

29 Haziran 2010 Salı

Childress Nba'e Geri Dönüyor (?)

Başlıkta soru işaretinin bulunmasının sebebi, sizin de tahmin edebileceğiniz gibi durumun herhangi bir resmiyet kazanmamış olması. Ancak bana göre Childress’ın Nba’e dönmesi artık kesin gibi.

Aslında baktığımız zaman, Childress’ın her alanda gayet başarılı bir sezon geçirdiğini söyleyebiliriz. Özellikle ilk sezonundaki “İdare Eden” halinden epeyce uzaklaşmış gözüktü sene boyunca. İstatistikleri de öyle tabii. Euroleague’deki ilk sezonunda yakaladığı 8.8 sayı ortalamasını, bu sezon –hem de yüzdesini geliştirererk- 15.2 sayıya kadar yükseltti en basitinden. Ve tabii takımdaki rolü, kritik anlarda sorumluluk alması, bazen takımın en önemli skor opsiyonu olması onu takımı için vazgeçilmez bir oyuncu haline getirdi.

Buraya kadar her şey güzel. Ortama uyum sağlayarak kendini günden güne geliştiren bir oyuncunuz var kadronuzda. Ancak bu oyuncunun kontratına bakınca işler biraz değişiyor. Hepimizin bildiği gibi Eurolig’in en yüklü kontratına sahip Childress. 3 sene için alacağı 21 Milyon dolar onu Eurolig tarihinin en pahalı oyuncusu yapıyor.

Şimdi gelelim bu yaza… Olympiakos’un bütçesini belli ölçülerde kısacağı konuşuluyor bu transfer döneminde. Ve doğal olarak ilk göndermek istedikleri isim de Childress. Zira bu sene yaklaşık 7 milyon Dolar (4.5 milyon Euro) alacak Childress ve kadrosunda revizyona gitmeye hazırlanan bir takım –her ne kadar bu takımın ismi Olympiakos olsa da - için de çok yüksek meblağlar bunlar.

Childress her ne kadar “Atina çok güzel, Yunanlılar çok sempatik. Onlara lig şampiyonluğu kazandırmadan ayrılmak istemem.” geyiklerine girse de onun da geri dönüş için çok isteksiz olmadığını belirtmek lazım. Eski takımı Atlanta, Washington Wizards ve Milwaukee Bucks’da onunla ilgilenen takımlar.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...