Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

15 Haziran 2010 Salı

Caja Laboral İspanya Ligi Şampiyonu !

Sene içinde Yiğiter Abi'nin "Şu anda Avrupa'da hiçbir takım Barcelona'yı 3 kez mağlup edemeyeceği için Barcelona" sözü sezon içinde Barcelona'yı en kısa ve en güzel tarif eden cümleydi. Müthiş işleyen bir makina, bir dakika olsun oyundan kopmayan 12 oyuncu ve üstüste gelen kupalar. Ettore Messina sezon içinde defalarca mat olduğu Barcelona için "Son 10 yılın en iyi takımı." , Madrid'in öz çocuğu Herreros ise "Toni Kukoc ve Dino Radja'nın oynadığı, Maljkovic'in yönettiği Jugoplastica'dan beri Barcelona kadar güçlü ve dominant bir takım görmedim." diyordu. Finalin ağır favorisi de tabi ki onlardı. Ama Caja Laboral öyle bir iş başardı ki kelimelerle tarif etmek imkansız. Sene içinde sadece Real Madrid'e Eurolig çeyrek finalinde evinde mağlup olan Barcelona'yı iki kez üstüste evinde mağlup etiller. Üstelik de savunma dersi vererek. Bugün yaptıkları ise daha inanılmazdı.

Maçın son 1 dakikasına Ribas'ın üçlüğüyle 5 sayı önde girdi Caja Laboral. Şampiyonluk için saniye saymaya başlamıştık ki önce Navarro'nun üçlüğü, arkasından da Morris'in smacı maçı dengeye getirdi. Son saniyede Eliyahu'nun atışında topa müdahale eden Morris maçı uzatmaya götürdü. Bir kaç kere tekrarı gösterildi ama tam olarak çözmek çok zordu. Eğer Caja Laboral maçı kaybetseydi bu pozisyon üzerinde müthiş bir tartışma olurdu. Uzatmalarda ise son 1 dakikaya Rubio'nun üçlüğüyle 5 sayı önde giren Barcelona'ydı. Ama o ana kadar 2 sayı ve düşük yüzdeyle oynayan istikrarsızlık abidesi Teletovic 6 sayı bulup Caja Laboral'i potaya soktu. Basile'nin kaçırdığı serbest atışın ardından topla içeriye dalan San Emeterio Terrence Morris'in hatasını iyi değerlendirip basket faulü kazandı ve faulü de isabete çevirince son 5 salisede Caja Laboral öne geçti. Basile'nin kendi sahasından salladığı top potadan dönmeyip Kecman'ın üçlüğü gibi girse belki çok farklı şeyler olabilirdi ama Caja Laboral'in müthiş mücadelesi ödülsüz kalmadı. Bu akşama kadar Süper Kupa, Kral Kupası ve Eurolig'i yürüyerek alan Barcelona'yı 3-0'la geçerek şampiyon oldu Caja Laboral.

Bu sıradan bir şampiyonluk değil. "Şampiyonluk ve kazanma" kültürüyle büyüyen bir kulübün herkese verdiği bir derstir aslında. Kadrosundan Prigioni, Vidal, Rakocevic ve Mickeal'i kaybedip maddi sıkıntılardan adını değiştiren Tau Ceramica direksiyonda oturttuğu Ivanovic'in doğru tercihleriyle düşe kalka bir noktaya geldi ve playofflarda vitesi arttırarak bir mucizeye imza attı. Bir takım hem kendi tarzını koruyup, hem de nasıl rakibe göre oynar bunun dersini verdi Ivanovic. Açıkçası benim de Barcelona'daki kötü yönetiminden sonra pek desteklediğim bir hoca değildi ama müthiş bir iş başardı. Bu final serisini ve playoffu izleyince Türkiye'de oynanan şeyin çok başka bir spor olduğunu farketmek zor olmadı. İspanyollar gerek medeniyet, gerek kalite, gerekse organizasyon anlamında herkese müthiş dersler veriyorlar. Bunlardan birazcık kaparsak bile kardır. Biz sürekli geriye doğru giderken, onlar her saniye bir adım ileriye atıyorlar.

Bu mükemmel maç oynanırken TBMM TV'den yayın yapan TRT'ye de bir kez daha helal olsun. Düna Kupası'ndaki berbat organizasyondan sonra bir spor organizasyonunu daha ellerine, yüzlerine bulaştırmayı başardılar. Ama bizi hiç şaşırtmadılar. Maçla ilgili farklı detayları ve videoları daha sonra ekleyeceğim. TRT'nin verdiği acıyı bir parça kapatabilirsek bile kardır.



Link

4 yorum:

Erman Tüneri dedi ki...

walla macı tbmm yuzunden seyredemedim ayrıca atdhe.net te kapatılmış macı veren bir kanalda bulamadım su super maçı kacırdıgıma o kadar cok üzülüyorum ki bence yunanistanın futbolda avrupa şampiyonu olması ile aynı degerde bir şampiyonluk kimse beklemiyordu hemde 3-0 helal olsun demek düşüyor bize bir de maçı nerede seyrettin bilgi verirsen cok sevinirim=)

Adsız dedi ki...

ben bu serinin sadece burda başladığını düşünmüyorum sezon içinde farklı yenildikleri tüm barca ve real maçları aslında caja laboral için bir seriydi ve rakiplerini iyi etüd etmesi için yardımcı oldu.

Birde barca tüm sezonu formda geçirmenin bedelini ödedimi desek çünkü hem mental olarak rakiplerin sürekli önlem almalarını sağladılar. Belli dönem form düşüklüğü yaşasalar, bir "acaba" dedirtselerdi seri böylemi olurdu acaba ?

maliano dedi ki...

http://acb360.orange.es/

Buradan bir çok maçın tekrarını izleyebilirsin. Siteye de koyacağım maçları zaten..

Pamukk dedi ki...

bir maçı bile izleyemedik. teşekkürler trt

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...