Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

8 Haziran 2010 Salı

Blatt'ın Önündeki Büyük Engel

Gershon'un menajerliğindeki Maccabi Tel Aviv'in en büyük adayı Aris'in koçu David Blatt. Kendisi zaten uzun bir süre Gershon'un asistan koçluğunu yapıp, İsrailli koçun piyasaya sürdüğü birçok asistanı gibi yoluna baş antrenör olarak devam ediyordu. Düşük bütçeli, Juan Dixon'ı göndermiş bir Aris'e koç olmasında kulüp çalıştırma isteği ön plandaydı. Ama Blatt'ın Aris'te kalmaya ne kadar istekli olduğu da kontratıyla ortaya çıktı. Kulübün kendisine yeni sezon için ayırdığı bütçe 1.5 milyon dolar. Blatt o paraya çok sevdiği vatandaşlarından en fazla 2 tane getirebilir. Bu açıdan bakınca da Maccabi Tel Aviv'in teklifi oldukça cazip. Hem de halihazırda Blatt'ın sevdiği tipte Anderson, Eidson, Fischer gibi isimler var. Ama Blatt'ın önündeki en büyük engel Aris'le olan tazminat maddesi. Amerikalı koç 10 Haziran'a kadar kontratını feshederse 300 Euro tazminat ödemek zorunda. "Bin" kısmını eksik yazmadım, sadece 300 Euro. Yunan basınının yalancısıyız. Gershon'un asistanlarından Drucker -ki bir an önce head koçluk sevdasında- ve Gilboa'nın şampiyon koçu Oded Katash en dış kulvardan gelmezse Maccabi Tel Aviv'in yeni koçu David Blatt diyebiliriz. İki gün içinde durum netlik kazanır.

1 yorum:

tozlu parkeler dedi ki...

Blatt Maccabi'nin derdine çare olabilecek bir koç değildir bence. Bu sezon kötü bir kadro kurdular ve bu kadar kısalara dayalı bir oyun tarzıyla ancak koşa koşa oyna bol bol at basketbolu oynayabilirlerdi ki zaten özyle oldu.
David Blatt, topu atıcılara verip onlardan şut atmalarını ister. Maccabi'nin zaten derdi bu. Tencere yuvarlanıp kapağını bulacak gibi.

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...