Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

12 Haziran 2010 Cumartesi

Barcelona: 0 - Caja Laboral: 2 (Caja Laboral'e Süre Yetmedi)

Başlığı okuyanlar biraz garipseyecektir ama onun hikayesi var. Bir olay iki defa üst üste tekrarlanıyorsa buna tesadüf denmez. Caja Laboral ikinci defa üst üste Barcelona'yı deplasmanda yenerek final serisinde 2-0 öne geçti. Şimdi iki maçı üst üste kendi sahalarında oynayacaklar. Şampiyon olmaları için önlerindeki üç maçtan sadece birini kazanmaları yetiyor. Fernando Buesa Arena'nın atmosferi Caja Laboral'e çok kritik maçlar kazandırdı. Son 10 yılın en iyi takımı denilen Regal FC Barcelona'yı süpürmeleri için önlerinde hiçbir engel yok.

Bugün tek kelimeyle Barcelona'nın karizmasını çizdiler. Barcelona'nın daha önceki mağlubiyetlerinde hep bir kılıf vardı ama sezonun en önemli yerinde şimdi çok zor durumdalar. Eurolig'deki şampiyonluklarını gölgeleyebilecek bir sonucun eşiğindeler. TRT sağolsun aynı saatlerde Formula 1'i tercih edip bir başka kanalında bu maçı vermeyi akıl edemediği için internetten biraz izleyebildim. Biraz da şimdi tekrarından. Yine müthiş dengeli oynadı Caja Laboral. Ama en önemlisi Barca ayakta durabilmek, vurup geçebilmek için tempoyu yükseltmeye çalıştıkça onlar aşağı çektiler. Oysa ki onların temel karakteri aslında hızlı oyundu. Geriye mükemmel koştular ve savunma dozunu hep yukarıda tutup faulle rakibi durdurmaktan çekinmediler. Barcelona'nın bu seriyi rahatça geçeceğini düşünerek çok yanılmışım.

Gelelim başlığın hikayesine. Maçın son anlarında Caja Laboral artık maçı kazandı derken öyle amatör, öyle komik hatalar yaptı ki neredeyse maçı kaybediyorlardı. Daha fazla anlatmayayım heyecanı kaçmasın. Maçın son anları aşağıda. Caja Laboral'in biraz daha süresi olsa maçı rahatlıkla verecekti.

Bu ligi süpürür denilen ve aslında 1 hafta öncesine kadar da her kulvarı süpüren Barcelona şimdi 2-0 geride. Ve bu senenin hiçbir döneminde bu kadar baskı altında olmadılar. 2-0'dan gelebilirler mi evet gelebilirler ama işleri kolay değil. Hem psikolojik üstünlük, hem de skor üstünlüğü fazlasıyla rakiplerinin ellerinde. TRT'ye de bir kez daha teşekkürlerimizi gönderelim. Ellerinde Yiğiter Uluğ ve Murat Murathanoğlu gibi iki büyük üstad olmasına rağmen kafalarına göre yaptıkları tercihlerle bütün bir sezonun içine ettiler. Bu maçın yerine Formula 1'i canlı yayınlayıp, bu maçın tekrarını da Dünya Kupası maçıyla aynı saate koydular. Valla helal olsun bunu düşünebilmek kolay iş değil.



Link

4 yorum:

Adsız dedi ki...

bunlar dünya kupasını da canlı vermezler banttan verirler kesin

PIERREMANU dedi ki...

Of of of felaket saçmalamışlar maç sonunda.

Adsız dedi ki...

Demek ki neymiş en kritik maçın en kritik anında top oyuna sokulmadan yapılan faulde sportmenlik dışı faul çalınabiliyormuş... Bir yerden tanıdık geldi mi size de? Hem bu olay hem de açıklama?!

Erman Tüneri dedi ki...

Bende macın tekrarını izledim yarım yamalak trt 3 te bir ingiltere macı bir barcelona aslında macı merak ediyordum sonucu bildigimden son saniyelerde fark acaba nasıl 1 e indi diye hakem faul atılırken yine teknik faul verse kimse ses cıkaramzdı her halde =) Barcanın işi cok zor artık ama imkansız deil istemeleri ile alakalı diye düşünüyorum 3. maçta trtden yine bir sürpriz bekliyoruz =)

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...