Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

26 Haziran 2010 Cumartesi

ACB'de Transfer Günlüğü

Sezonun henüz yeni tamamlandığı İspanya'da transfer piyasası yavaş yavaş hareketlenmeye başlıyor. Avrupa'nın hemen hemen tüm gözde bekarlarının ismi İspanya'nın yağız delikanlıları Barcelona, Real Madrid, Caja Laboral ve Unicaja Malaga ile anılmakta. Hızlandırılmış bir dedikodu seansıyla bunların isimlerini anıyor olalım:

- Şampiyon Caja Laboral'de gündemin ilk maddesi Tiago Splitter ve onu yedekleyebilme telaşı. ACB'nin resmi sitesinde yer alan transfer gündemi kısmında onlarla ilgili görebileceğiniz isimlerin yarısından fazlası uzun oyuncu (ki içlerinde Raduljica, Schortsianitis, Perovic, Macvan, Nielsen gibi oyuncular var), kısalarda ise (Bask medyasında daha önce anlaşıldığı yönünde haberler çıkan) David Logan ön planda. Bask ekibinin transfer stratejisinde Splitter'in oldukça belirleyici olacağı aşikar ancak yakın dönemde herhalde onlardan bir David Logan açıklaması bekleyebiliriz.

- Barcelona müthiş geçirdiği sezonda son düzlükte takılmanın şokunu transfer döneminde atacak gibi gözüküyor. Onlar için de çok fazla oyuncunun adı geçiyor; sanırım en heyecan verici olanı, en azından benim için, Rudy Fernandez. Rubio-Navarro-Fernandez üçlüsünü aynı takımda buluşturabilmek onlar adına daha da renkli bir takım ortaya çıkaracaktır.

- Real Madrid'de ise transfer listesi sürekli güncelleniyor; son eklenen isimler (geçen gün bahsettiğimiz) Mike Batiste ve Romain Sato. Reyes'i takımda tuttuktan ve (resmen açıklanmasa da Maccabi tarafından gelen açıklamadan hareketle doğru varsaydığımız transfer) D'Or Fischer'i kadrosuna katan başkent ekibinde özellikle Sato heyecan verici bir isim olabilir. Kendisini Siena'nın da tutmak istediğini biliyoruz ama masa başında Real'in, alım gücüyle bu transferi bitirebilse gayet olası...

- Unicaja Malaga için son 1-2 günün en popüler isimleri (Benetton ile anlaştığı iddialarını reddeden) Nemanja Bjelica ve geride bıraktığımız sezonda Galatasaray Cafe Crown formasıyla izlediğimiz Simas Jasaitis. Bloga merhaba yazısında kendilerinden ciddi bir toparlanma beklediğimi yazmıştım, halen aynı beklenti içindeyim. Elbette transferin gözdelerinin neredeyse tüm takımlar tarafından isteniyor olması onlar için de dezavantaj ama mevcut kadronun üstüne koyabilecekleri 3-4 isim onları daha iddialı konuma getirecektir.

- Valencia ise transfer dönemi mağdurlarından; başarılı geçen sezonun ardından koçundan oyuncusuna kadar herkese saldırılmış durumda. Neven Spahija Fenerbahçe Ülker'e gitti, Matt Nielsen ayrıldı, Kosta Perovic yolcu, De Colo'nun da NBA yapma durumu var. Savanovic'i kadroya katsalar da epey kan kaybettiler, telafisi zor kayıplar yaşadılar. Onlar için de en güncel isimler Sevilla'nın başarılı sezonunun mimarları Earl Calloway ve Tariq Kirksay. Doron Perkins ile de anlaşmaya yakın oldukları iddia ediliyor, bakalım...

- Normalde bu takımların ardından ViveMenorca için ayrı bir paragraf açmak saçma olurdu ama ACB'nin yeni ekibinin guard arayışında olduğunu ve gözünü diktiği oyunculardan birinin de Efes Pilsenli Kerem Tunçeri olduğunu belirtelim.

ACB ile ilgili transfer gelişmelerini, isimleri birlikte anılan takım ve oyuncuları görmek için şuradan faydalanılabilir. Gerçi "Oraya bakmaya gerek yok, Maliano Blog'da zaten güncel bilgileri buluyoruz" da denebilir, doğrudur. :) Bir de dip not; Perovic ile ilgili bir not düşmek istedim, şuradaki habere göre kendisine 4 teklif var ve biri de İspanya dışından. İspanya dışından olduğu iddia edilen teklif için Fenerbahçe olup olmayacağı sorgulanıyor. Cevabını yakın zamanda otomatikman buluyor oluruz, Fenerbahçe olmasına pek ihtimal de vermiyorum ama biz yazmış olalım, bulunsun.

2 yorum:

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

Yeri değil biliyorum fakat thehoopsmarket Darjus Lavrinovic'in artık boşta olduğunu yazmış belki buralara yolu düşer :)

yes dedi ki...

Barca'nın Perovic'i, N'dong'un yerine kadrosuna katacağı söyleniyor.

Bu da interbasket'te verilen kaymak: http://zurnal.rs/2010/06/26/perovic-vec-vidjen-u-barseloni/index.html

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...