Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

16 Mayıs 2010 Pazar

Milli Takıma Giannakis İddiası

Haberi ilk olarak dün akşam NTV Spor'da gördüm. Esas haber ise Sportnet sitesinden. Benim listemde de en tepedeki sitelerden biridir. Zaman zaman magazine kaysalar da Yunanistan'da önemli bir spor sitesidir Sportnet. Özellikle Panathinaikos, Olympiakos ve Aris'e dair içeriden iyi bilgiler alan, bazı haberleri herkesten önce yazan güncel bir kaynaktır. Giannakis'in haberi yalanlamaması ve playoffların sonunu bekleyeceğini söylemesi de zaten haberin boş olmadığının ayrı bir kanıtı olarak sayılabilir.

Yaklaşık 20 gün önce Tanjevic'in rahatsızlığı ve cevap bekleyen sorularla ilgili bir yazı yazmıştım. Tanjevic'in değil yazın Milli Takım'a, bir daha basketbola dönüşünün bile zor olduğu konuşuluyor. Ancak Lübnan bile Tab Baldwin'i takımın başına getirip aylar önceden yapılanmaya giderken biz kum saati her dolduğunda ters çevirip günleri cepten yemeye devam ediyoruz. Hayalini kurduğumuz, çok şey beklediğimiz Dünya Şampiyonası'nın başlamasına 3,5 ay var ama elimizde söylentilerden başka bir şey yok. Giannakis söylentisi ise olaya başka bir boyut kazandırıyor ve bizi soru işaretleriyle dolu bir duygu fırtınasına sürüklüyor. Yunanistan'da playoff yarı final serileri yeni başladı ve Panellinios veya Maroussi'den birinin 1 maç bile kazandığını düşünürsek çekişmeli bir Panathinaikos - Olympiakos final serisinin bitiş tarihi nereden bakarsanız 15 Haziran'ı bulacak. Bu da şu andan itibaren çalışmaya başlamadığı sürece Giannakis'e 2,5 aylık bir süre bırakıyor. Giannakis'in kariyerine, basketbol zekasına ve Olympiakos'taki tempolu oyununa rağmen esasen savunma yaptırabilme becerisine söyleyecek sözümüz yok. Ama eminim ki elleyerek portakal seçmek yerine poşetlenmiş, ithal portakalı tercih eden Olympiakos felsefesinde, Giannakis'in Eurolig'de oynayan oyuncularımız dışında pek önemli bir gözlemi yoktur. Bu da kendisine yardımcı olacak, Türkiye'yi bilen koç ihtiyacını beraberinde getiriyor. Ben Giannakis'in getirilmesine değil de, bu kadar kısa süre ve problem varken getirilmesine sıcak bakmıyorum. Dünya Şampiyonası sonrası yapılacak uzun vadeli bir plan neticesinde Giannakis'i getirmek mantıklı bir hamle olabilir ama takımımızın içinde bulunduğu sorunlar malumken bu seviyeyi kaldırabilen bir koç veya koç ekibi bence şu an için en mantıklı tercih olacaktır. Aydın Örs, Oktay Mahmudi, Orhun Ene veya bir başkası, bunu tavsiye etmek benim haddim değil ama basketbolda oyun esnasında koçun aktifliğinin ne kadar önemli olduğunu düşünürsek Milli Takıma yabancı bir hoca fikri de bana pek sıcak gelmiyor. Sporun geldiği noktada böyle bir düşünce sığ görülebilir ama bizim sporcularımızın bazı konularda hiç kendini geliştirmediğini düşününce bu kısa sürede takıma yerli bir hocanın getirilmesi en doğru seçim gibi görünüyor. Sorunumuz çok, vaktimiz az ve Giannakis'in her söylediğinin bir de çevrildiğini hesaplayınca önümüzdeki süre direk yarıya düşüyor.

Yunan basını Tayyip Erdoğan'ın ziyaretinden girip, dostluk rüzgarlarından çıkmış haberi verirken. Zaten böyle ilginç gelişmeleri didiklemeyi seviyorlar, bir de üzerine Türkiye'den böyle bir talep gelince peşini bırakmayacaklardır. Ben Giannakis'i en geç 3-4 güne, hatta belki de yarın Maroussi maçında konuşturacaklarını düşünüyorum. O ve TBF ağzını açmadan biz ne desek boş. Giannakis şampiyonluğu PAO'nun elinden alamazsa çok büyük ihtimal kovulacak ve piyangodan gelen teklifi değerlendirecektir.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...