Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

29 Mayıs 2010 Cumartesi

İsrail'de Hapoel Galil Şampiyon (Oded Katash'tan Maccabi'ye İkinci Darbe)

Eve dönüşe 3 gün kala mevcut şartlarda birşeyler karalayabilmek zor ama İsrail'in bize sunduğu hikaye es geçilecek gibi değil. Oded Katash'ın oyununu sıkıntılı hafızamla hayal meyal hatırlıyor olsam da varlığını ve ismini hiçbir zaman unutmadım. Vadedilen(!) topraklarda gelecek vadeden fazla oyuncu olmayınca Katash gibiler de kolay kolay unutulmuyor. Maccabi'den aldıkları, verdiklerinden fazla olmasına rağmen her zaman Maccabi Tel Aviv'li Katash olarak bilinir. Maccabi formasıyla başladığı basketbol yolculuğunda biraz gezip tekrar kürkçü dükkanına döndü ve önemli yerel başarılar elde etti. Ama esas tokadı 2000'de Selanik'te kendi takımına karşı attı. Finalde 17 sayı atıp Panathinaikos'la Eurolig şampiyonluğunu kazanırken karşısında Pini Gershon ve Maccabi Tel Aviv vardı. Birkaç ay sonra da dizindeki sakatlık yüzünden genç yaşta basketbola veda etti. Koçluk kariyerindeki 6 aylık Maccabi macerasını da unutmadan ekleyelim.

Arada final düellosu oldu mu bilmiyorum ama milenyumun başında tokadı atan ve yiyen 10 yıl sonra tekrar İsrail ligi finalinde karşı karşıya geldi. 2005-2006 sezonunda İsrail ligine getirilen Final Four sisteminin tek bir amacı vardı. Son 35 yılda bir kez Hapoel Galil'e şampiyonluğu kaybetmiş olan Maccabi Tel Aviv'in önünü kesmek. Çünkü bu takımı 5 maçlık bir seride geçmenin yolu yoktu. Sadece günlük galibiyetler formül olabilirdi. O formül de son 5 yılda ikinci kez işledi. Geçen sene Final Four yarı finalinde son saniye basketiyle Katash'lı Hapoel Galil'i yenen Gershon bu sene o kadar şanslı olamadı. 90-77 ile rahat kazandı Hapoel Galil ve İsrail şampiyonu oldu. Aynı zamanda son 40 yılda Maccabi'den bu ünvanın alındığı üçüncü sezon oldu. İlk sinyalleri çeyrek finalde lig sekizincisi Hasharon'u zar zor 3-2 yenerken vermişti Maccabi Tel Aviv. Hasharon 5 maçlık serinin kurbanı olmuştu ama Katash'lı Hapoel Galil affetmedi.

Her ne kadar Partizan önemli bir takım olsa da Maccabi adına Eurolig'de onları geçememek büyük bir başarısızlıktı. Şimdi bir yenisi daha eklendi. Sadece İsrail Kupası ile sezonu bitirdiler. Tranfer dönemi için Jasikevicius başta olmak üzere onlarca oyuncu yazılıyor tahtalarına. Ama esas oğlan Gershon'un durumu ne olacak ben onu merak ediyorum. En son Spahija ve Perovic ile adı anıldı Maccabi'nin ama bu gerçekleşmesi zor bir dedikodu. Adam gibi 2-3 tane uzunla ve de Gershon'la yola devam etmek en akıllı iş olacak gibi görünüyor.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...