Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

18 Mayıs 2010 Salı

Federasyondan Tanjevic Açıklaması

Giannakis söylentisi ile başlayıp, Tanjevic'in kendi ülkesinde yaptığı "Yazın Türkiye'nin başında olacağım." açıklamasıyla devam eden karışık gündeme TBF nihayet bir açıklama ile müdahale etti:

Son günlerde medyadaki bazı yayın organlarında, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun A Milli Takım Başantrenörü Sayın Bogdan Tanjeviç’in yerine başka bir teknik adamı getirme düşüncesinde olduğu iddia edilmektedir. Hatta daha ileri gidilerek, bir Yunanlı antrenörün ismi de gündeme getirilmektedir.

Önemli bir ameliyat geçiren A Milli Takım Başantrenörümüz Sayın Tanjeviç, dinlenme sürecini geçirmektedir. Türkiye Basketbol Federasyonu’nun, 6 senedir hazırlıklarını ve hedeflerini 2010 Dünya Şampiyonası için koyan başantrenör ve yardımcıları Nihat İziç ve Orhun Ene’den başka grupla çalışma düşüncesi kesinlikle yoktur. Dolayısıyla, yeni bir teknik heyetin getirilmesi söz konusu olmadığı gibi, bu konu gündeme dahi gelmemiştir.

Böyle büyük bir organizsyona ev sahipliği yapacağımız günler yaklaşırken, asılsız ve kasıtlı yapıldığını düşündüğümüz bu tür haberleri, kınıyor ve kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz.

Türkiye Basketbol Federasyonu

Tanjevic'in dönüp dönemeyeceği konusunda kendisinden başka kimse bir şey söylemiyor. Her ne kadar Orhun Ene iyi bir tercih olsa da Federasyon'un gelebilecek tepkileri azaltmak ve Orhun Ene'yi bu zorlu süreçte ezdirmemek adına kariyerli bir hocaya milli takımı teslim etme ihtimali de var. Gönüllerden Aydın Örs geçse de geçmişin getirmiş olduğu sıkıntılar şimdilik bu ihtimali ortadan kaldırıyor gibi görünüyor. Giannakis haberinin doğruluğuna inandığımı da belirtmeliyim. Kurtlar sofrasında bir yabancıyı kurban edip, yola Orhun Ene ile devam etmek doğru bir karar olabilir.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...