Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

1 Mayıs 2010 Cumartesi

Ettore Messina Röportajı (ACB)



Sezonun en sessiz isimlerinden biriydi Messina. Kendi bloguna yazdığı yazılar ve maç sonu görüşlerinin dışında detaylı olarak konuştuğu zamanlar çok azdı. İsmail Şenol buraya geldiklerinde kendisiyle detaylı röportaj yapan ender isimlerden biriydi. Son dönemdeki gelişmelerle ilgili ACB resmi sitesine Bernabeu çimleri üzerinde güzel bir röportaj vermiş Messina. Gerek değişik ingilizce çevirileri anlamaya çalışarak, gerekse İspanyolca bilen bir dostumdan kısmen yardım alarak röportajın yayınlanan kısımlarını çevirmeye çalıştım. Umarım hata yapmamışımdır. İspanyolca bilenler için orjinal röportaj burada, videosu aşağıda..


Link

Birazdan oynanacak ikincilik için çok kritik Caja Laboral maçı hakkında;
"İkinciliğin çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Önümüzde üç maç var ve bu hedefe ulaşmaya odaklanmış durumdayız."

Tiago Splitter hakkında;
"ACB'de çok önemli oyuncular var ve Splitter de bunlardan bir tanesi. O olmadığı zaman Caja Laboral önemli sorunlar yaşıyor. Ligi iyi bilen bir oyuncu, fiziksel ve mental olarak sürekli gelişim gösteriyor."

Sezon hakkında;
"Bütün bir sezonu değerlendirmek için önce ligi tamamlamak gerekiyor. Ama iki iyi maçtan sonra Kral Kupası'nı kaybetmek ve esas hedefimiz olan Eurolig'de Final Four'a ulaşamamak kötüydü."

Messina'nın gözünden takımın eksikleri;
"En büyük eksiğimiz devamlılık oldu. Önemli sonuçlara ulaşmaya çok yaklaştık ama devamında gelen mağlubiyetler bizi üzdü. Savunmada ve hücumda devamlılığı sezon sonuna kadar geliştirmek zorunda olduğumuza inanıyorum."

Üç önemli kupada da Barcelona'ya elenmeleri hakkında;
"Eğer kulübe iyi şeyler kazandırdıysanız burada hissedilenler çok daha iyi oluyor ama diğer taraftan onlara karşı kupaları kaybederseniz çok daha fazla negatif oluyor. Şehrin iki takımı sürekli şampiyonluk için savaştığında bunu zaten Bologna'da yaşamıştım."

Yeni transfer Morris Almond hakkında;
"Birkaç maç oynadı ama henüz tam olarak istediklerimizi ortaya koyamadı. Bunlar; iyi savunma, fiziksel sertlik ve çabuk dış atışlar. İyi yüzdeyle atıyor ve zeki bir oyuncu. Önümüzdeki haftalarda kendisini fazlasıyla geliştirecektir."

Sergio Llull hakkında;
"Yazın Milli Takıma son oyuncu olarak dahil edilmişti ve çok iyi bir sezon geçiriyor. Büyük gelişme gösteriyor. Onun gibi atletik bir oyuncuya ihtiyacımız olduğu zamanda çok yönlülük sağladı. Müthiş devamlılığı bize gelecek için büyük güven veriyor."

Velickovic ve Tomic hakkında;
"Velickovic ve Tomic'in gelecekte Madrid için içeride iyi bir ikili oluşturmasını bekliyoruz. Velickovic 3 ve 4 numaralar arasında değişebiliyor ve bu da şüphesiz takım için çok önemli olacak."

Sergi Vidal ve Bullock hakkında;
"Tecrübeli oyuncular bizim için çok önemli. Bullock sezonun başlarında önemli sakatlık sorunları yaşadı ve bu lig için gerekli fiziksel duruma gelmesine büyük engel oluşturdu. Tecrübeli bir oyuncu ve sezonun sonunda önemli olabilir ama final maçları %100 hazır oyuncularla oynanır. Vidal'e saygı duyuyorum ama 13 kişilik kadroda herkesin süre bulması zor. Antrenmanda çok çalışarak bize çok yardımcı oldu ve verdiğimiz süreleri de en iyi şekilde değerlendirdi.

Vistalegre hakkında;
"Bu sene onlardan büyük destek aldık, bu çok değerliydi. Yarattıkları atmosfer gerçekten olağanüstüydü."

Futboldaki çekişme hakkında;
"Umarım sonunda şampiyonluğu kazanan biz oluruz. Bence güzel bir sezon geçirdiler. Gol rekoru ve evlerinde aldıkları puanlarla... Real Madrid şampiyonluğu kazanmayı hak ediyor."

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...