Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

1 Mayıs 2010 Cumartesi

Engelsiz Aslanlar Bu Sefer Başaramadı



Galatasaray Tekerlekli Basketbol takımı, İtalya'da düzenlenen Şampiyonlar Ligi'nin grup müsabakalarında 3 maçını da kaybederek sonuncu sırada yer aldı. Dün oynanan ilk gün karşılaşmalarının birincisinde Lottomatica E.S. Roma takımına 85-81 mağlup olan Engelsiz Aslanlar, akşam seansında Fundosa'ya maçın bitimine 2.6 saniye kala yediği basketle 72-71 mağlup oldu. Az önce sona eren karşılaşmada da Alman Zwickau takımı, uzatmalarda Galatasaray'ı 75-72 mağlup etmeyi başardı.

İyi bir turnuva geçiremeyen Galatasaray, özellikle ilk iki maçta yaşadığı savunma zaafları sebebiyle maçlarını kaybetti.

İlk maçta Roma karşısında oyuna iyi başlayan sarı kırmızılı ekip, ilk çeyreği 25-20 önde tamamladı. İkinci ve üçüncü çeyrekte rakibini durdurmak konusunda pek başarılı olamayan Galatasaray, 3. çeyreğin 11 sayılık farkla kapanmasına engel olamadı. Daha sonra baskılı savunma yapan Engelsiz Aslanlar, 4. çeyrek sonuna doğru 79-77 öne geçse de, hücumda olduğu sırada aldığı teknik faul ve sonrasındaki yanlış hücum tercihleri ile karşılaşmadan 85-81 mağlup ayrıldı. Bu karşılaşmada Justin Eveson 33 sayı, 8 ribaunt, 9 asistle triple-double yakınlarında bir maç çıkarttı. Maçla ilgili en ilginç nokta ise Roma takımının kullandığı 51 şuttan yalnızca 14'ünü kaçırmasıydı.

Galatasaray, ikinci maçta Fundosa karşısında iyi savunma yaparak başladı. Bu oyununu skora da yansıtmayı başaran Engelsiz Aslanlar, ilk çeyreği 21-14 üstün geçti. İkinci çeyrekte savunma sıkıntısı baş gösterdi sarı kırmızılılarda. 30 sayı yiyen Galatasaray, ilk yarıyı 40-44 mağlup tamamladı. 3. çeyrekte savunma problemi devam etti. Hücumda da sayı bulmakta biraz zorlanınca, bu periyot da 56-64 Fundosa üstünlüğü ile geçildi. Son çeyrekte sert savunma yapan Galatasaray, rakibini yalnızca 13 sayıda tutmayı başarmasına karşın, maçın bitimine 2.6 saniye kala yediği basketle 71-72 geriye düştü. Son hücumda Justin Eveson'ın pasıyla buluşan Petr Tucek, kullandığı atışta isabet bulamayınca karşılaşmadan mağlup ayrıldı.

Bu sabah oynanan karşılaşmada ise Alman Zwickau ile oynadılar. Bu maça da çok iyi başladı Engelsiz Aslanlar. İyi savunma yaparak rakibi 8 sayıda tuttular ve bunun karşılığında 17 sayı buldular. İkinci çeyrekte hücum problemi ortaya çıktı. Sertleşen Zwickau savunması karşısında çözüm üretememelerine rağmen devreyi 27-24 önde tamamladılar. İkinci yarıya Hüsein Haidari, Dotan Meishar, Matt Scott, Ferit Gümüş ve İsmail Ar beşiyle başlayan Galatasaray, tam saha baskı uygulamaya başladı. Etkili olan bu uygulamaya, hücum organizasyonları eşlik edemeyince bu çeyrekte de yalnızca 10 sayı bulabildi sarı kırmızılılar ve 3. çeyreği 37-38 mağlup tamamladı. Sarı-kırmızılıların tur atlaması için 3 sayılık bir farka ve diğer maçta Fundosa galibiyetine ihtiyacı vardı. Öncelikle kendi işlerini görebilmek adına çaba sarfeden Galatasaray, dördüncü ve uzatma periyotlarında bunu sağlayamayıp, özellikle uzatma periyodunun sonlarında isabetsiz üç sayılık atışlar sonucunda, hızlı hücum sayıları yiyince, karşılaşmadan 72-75 mağlup ayrıldı. Böylece sonuncu olarak gruptan çıkamadı.

Galatasaray'ın yer aldığı B grubunda sıralama şu şekilde;

1. Lottomatica E.S. Roma (İTA)
2. Zwickau (ALM)
3. Fundosa (İSP)
4. Galatasaray

A grubunda oluşan sıralama;

1. Lahn-Dill (ALM)
2. Santa Lucia (İTA)
3. Andalucia (İSP)
4. Aces (İNG)

Bu sonuçlardan sonra klasman maçlarında Andalucia ile Galatasaray, Fundosa ile Aces takımları karşılaşacak.

Yarı finallerde ise Roma - Santa Lucia, Dill-Zwickau maçları oynanacak.

Ernoyan CAVDAR

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...