Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

12 Mayıs 2010 Çarşamba

Efes Pilsen'den Resmi Açıklama

Son günlerin çok tartışılan mevzusunda muhatapların en önemlisi Efes Pilsen'den konuyla ilgili resmi açıklama geldi. Dikkatli bakıldığında yazı aslında taslağı çıkarmaya çalışanlara değil sporseverlere yazılmış bana göre. Direk öldürücü bir girişle başlıyor;

Bildiğimiz kadarıyla Yönetmelik Taslağı alkollü içecek firmalarının spor dahil olmak üzere sponsorluk yapmasını yasaklıyor ve Efes Pilsen Spor Kulübü’nün bu adı taşıyamayacağını öngörüyor. Taslak bu biçimde yürürlüğe girerse Efes Pilsen Spor Kulübü’nün varlığını sürdürmesi imkansız hale gelecek ve Efes Pilsen Spor Kulübü kapanacaktır.

Çok fazla uzatmadan, kısa ve net. Efes Pilsen herhangi başka bir alternatifin olmadığını ve kulübün kapanacağını açıklamış. Tabi ki bu bir blöf de olabilir, olmayabilir de ama esasında tüm sporseverlere çağrıdır. "Mücadele edin, sesinizi çıkarın" çağrısıdır. Devamında Efes Pilsen'in spora katkıları, başarıları açıklanmış ve son cümle de aynen ilk bölüm gibi vurucu bir mesaj içermiş;

Efes Pilsen Spor Kulübü, varlığını sürdürebildiği son güne kadar Türk sporuna katkıda bulunmaya devam edecektir.

Efes Pilsen konuyla ilgili dik duruşunu ve kararlılığını göstermiştir. Ben de kısa bir zaman önce "Gençliği Efes Pilsen'den Korumak(!)" başlıklı bir yazı yazmıştım, o yüzden söyleyecek çok fazla sözüm yok. Adını değiştirsin ne var diyecek insanlar acaba kendi destekledikleri futbol takımlarının adının değişmesine razı olurlar mı? Efes Pilsen'in adını değiştirmeye çalışmak Fenerbahçe'yi Kanaryaspor, Galatasaray'ı Aslanspor, Beşiktaş'ı Kartalspor2 vb.. yapmaktan farklı değildir. "Efes Pilsen=Basketbol" dur. Mehmet Demirkol'un dediği gibi "Gençliği koruyun ama alkolden değil, alkol bağımlılığından koruyun." Bu taslağı hazırlayan korumacı kesimin Efes Pilsen ismini de aynı şekilde koruması gerekir. Hala direnenler Tuncay Özilhan'ın uzattığı kitaba bir göz atıversinler.

Ekleme: Efes Pilsen asbaşkanı Çetin Çeki'nin konuyla ilgili Ntvspor'a verdiği demeci burada izleyebilirsiniz.

7 yorum:

Arkhe dedi ki...

"Efes Pilsen'in adını değiştirmeye çalışmak Fenerbahçe'yi Kanaryaspor, Galatasaray'ı Aslanspor, Beşiktaş'ı Kartalspor2 vb.. yapmaktan farklı değildir."

Hayır çok farklıdır. Efes Pilsen öncelikle bir şirkettir, 100 yıllık tarihi olan bir spor kulübü değil.

Efes Pilsen daha çok para kazanacağını ve daha iyi reklam yapacağını bilse yasayı bile beklemeden adını kendi isteğiyle değiştirir.

Arkhe dedi ki...

Bu söylediklerim yasa taslağının büyük bir saçmalık olduğu gerçeğini değiştirmez o ayrı ama Efes Pilsen'in bu acitasyonlarına benim karnım tok.

maliano dedi ki...

Ben kulüplerin yapısını konu etmedim. Söylemek istediğim şey futbol için bu kulüpler neyse basketbol için de Efes Pilsen odur. Efes Pilsen'in adını değiştirmekle diğerlerinin adını değiştirmek arasında bir fark olduğunu düşünmüyorum.Senin görüşündür saygı duyarım,bu da benim görüşüm.Biri doğru diğeri yanlış değil sonuçta.

Arkhe dedi ki...

Futbol için kulüpler neyse basketbol için de Efes Pilsen o olabilir..

Ama Efes Pilsen için basketbol nedir, kulüpler için futbol nedir onu da bir düşünmek gerekir..

Bence. :)

Adsız dedi ki...

Arkhe tamm sakin arkadş ya mali haklı

Arkhe dedi ki...

Adsız sakinim yaw, "=)" falan yapmayınca sinirli mi gözüküyorum anlamadım ki..

Maliano da demiş işte, "Biri doğru diğeri yanlış değil sonuçta." Haklısı, haksızı olmaz. Karşılıklı fikir belirttik işte..

Sarıkaya dedi ki...

PSV Hollanda futbolu için ne ise, Efes Pilsen de Türkiye basketbolu için odur.. İşine gelse bile PSV adına değiştirmez, aynen Efes Pilsen'in değiştirmeyeceği gibi. Markalar öyle kolay yaratılmıyor..

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...