Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

6 Mayıs 2010 Perşembe

Beklenen Oldu ACB'de Grev Var

ACB'de görev yapan 35 hakemden 33'ü dün Madrid'de buluştu. Toplantıya bir hakem uçuş seferlerindeki aksaklık nedeniyle, diğeri de (Hierrezuelo) Final Four'daki görevi nedeniyle katılamadı ama oylarını ilettiler. Yapılan toplantının neticesinde ACB hakemlerinin blöf yapmadığı anlaşıldı ve ortalık yangın yerine döndü. Kulüp başkanları ve lig yönetimi ile anlaşma sağlanamazsa 15 Mayıs'tan itibaren iş yavaşlatma eylemine başlayacaklarını ve maçlara çıkmayacaklarını açıkladılar. Hakemlerin üzerinde ısrar ettikleri konu profesyonelleşmek ve ekonomik koşullardaki artış talebi. Yıllık kazançları 30.000 euronun üzerinde olan hakemler Eylül ayında da benzer sıkıntılarla ortaya çıkmış ama mutabakat sağlanmıştı. Ya da onlar en azından öyle olduğunu sanmıştı. Kandırıldıklarını ve toplu iş sözleşmesi imzalanmadan ligin son haftasından itibaren maçlara çıkmayacaklarını açıklayınca ACB yönetimi de jet hızıyla bildiri yayınladı.

Hakemlerin kararı sadece bu sezonun değil gelecek sezonun da programını olumsuz etkileyecektir ama hepsi birlik olunca ellerindeki gücü biliyorlar ve bunu da iyi kullanıyorlar diyebilirim. Mutlaka bir anlaşma sağlanacaktır çünkü ACB yönetimi yabancı hakem arayışına başlamış olsa da bu bir yere kadar devam edebilir. Hem yapacakları harcama yerli hakemlerden kat kat fazla olacak, hem de ACB'nin imajı yerle bir olacaktır. Şu an ufukta görünen 34. haftanın yabancı hakemlerle tamamlanması ve devamında bir anlaşma sağlanacağı. Hakemler yanlış anlamadıysam normal işçilerden farklarının olmadığını ve Ocak ayına kadar devlet hastanelerinde tedavi olduklarını söyleyip isyan(!) ediyorlar. Başkanlar da buna kayıtsız kalmazlar herhalde. Üslupları biraz ürkütücü olsa da dayanışmaları ve dik duruşları herkese örnek olmalı.

1 yorum:

Serdar dedi ki...

Bende aynısnı burda hayata geçirme hayalleriyle yanıp tutuşuorm,paralar geç yatıo, bu sene zamda alamadık, yıllık kazancımz ortalama sezonlk en iyi ihtimal 3-4.000 civarı ,geçtim bu birliği sağlamayı,ben bu fikri sunsam dirsek hizası sıraya geçsek herkes bi adım geri atar bi ben kalırım önde :)

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...