Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

20 Mayıs 2010 Perşembe

Avrupa Liglerinde Son Durum

Bu kadar bol bir lig portföyüyle tek kişi mücadele etmeye çalışınca bazen mecburen atladığım olaylar oluyor. Çok fazla derine inemesem de Avrupa'nın elit liglerindeki playoff durumlarının bir üzerinden geçmek istedim.

YUNANİSTAN

Komşuda playoff çeyrek finalleri "Best of 3" şeklinde oynandı ve 4 takım da zorlanmadan yarı finale çıktılar. Panathinaikos Panionios'u, Olympiakos Aris'i, Panellinios PAOK'u ve Maroussi de Kolossos'u 2-0'la geçip yarı finale adlarını yazdırdılar. Yarı final eşleşmesi ise Panathinaikos - Panellinios , Olympiakos - Maroussi şeklinde oldu. İki büyük de ilk maçları kolay geçip, deplasmanda zorlandılar. Yarı finallerde 3 galibiyeti bulan takım finale çıkıyor ve iki ezeli rakip de 2-0 önde.

Panathinaikos - Panellinios (2-0)
Panathinaikos - Panellinios : 88 - 58
Panellinios - Panathinaikos : 73 - 75

Olympiakos - Maroussi (2-0)
Olympiakos - Maroussi : 69 - 53
Maroussi BC - Olympiacos : 72 - 73

Üçüncü maçlar 22 ve 23 Mayıs'ta oynanacak.

İTALYA

İtalya Lega A'da lig bu haftasonu sona erdi ve playoffa kalan 8 takım belli oldu. Çeyrek finallerde 3 galibiyeti bulan kazanacak. İlk maçlar 20 ve 21 Mayıs'ta. Eşleşmeler şöyle;

Montepaschi Siena (1) - Benetton (8)
Pepsi Caserta (2) - Lottomatica Roma (7)
AJ Milano (3) - Sigma C. (6)
NGC Medical Cantu (4) - Canadian S. Bologna (5)

Parantez içindeki rakamlar takımların ligi bitirdiği sırayı ifade etmektedir.


LİTVANYA


Litvanya'da herzaman olduğu gibi yine Lietuvos Rytas ve Zalgiris final mücadelesi veriyor. Romanov'un çiftliğini anlatırken serinin 2-2 olduğunu aktarmıştım, 5. maçı Rytas kazandı ve şampiyonluğa yaklaştı. Final serisinde 4 galibiyeti alan şampiyon olacak. Koçsuz oynayan Zalgiris geri dönüş yapabilecek mi göreceğiz.

Lietuvos Rytas - Zalgiris : 77 - 90
Zalgiris - Lietuvos Rytas : 64 - 75
Lietuvos Rytas - Zalgiris : 83 - 81
Zalgiris - Lietuvos Rytas : 83 - 70
Lietuvos Rytas - Zalgiris : 89 - 75

6. maç 20 Mayıs'ta Zalgiris'in sahasında ve Rytas kazanırsa şampiyon olacak. Zalgiris direnmeyi başarırsa ise son maç 24 Mayıs'ta Rytas'ın sahasında oynanacak. Litvanya'da üçüncülüğü Juventus'u 3-0'la geçen Siauliai kazandı.

RUSYA

Rusya'da çeyrek finallerin bir kısmı tamamlanırken, halen devam eden iki seride son maçların sonucunda yarı finalistler belli olacak. CSKA Moskova Krasnye Krylya'yı 3-0, Unics Kazan da BC Triumph'ı aynı skorla 3-0 geçerek adını yarı finale yazdırdı. Diğer serilerde BC Khimki - Spartak St Petersburg ve Dinamo Moskova - Lokomotiv Kuban 2-2 devam ediyor. Son maçlar 20 Mayıs'ta Khimki ve Dinamo Moskova'nın sahasında oynanacak. Kazanan takımlar yarı finale çıkacak.

Khimki - Spartak SPB serisinin galibi Unics Kazan'la , diğer serinin galibi de CSKA Moskova ile yarı finalde eşleşecek ve yarı final maçlarında 3 galibiyete ulaşan takımlar finale yükselecek.

İSRAİL

İsrail'de çeyrek final maçları tamamlandı ve Final Four'a kalan takımlar belli oldu. İlginçtir ki çeyrek finalde en çok zorlanan takım ligi ilk sırada bitirip ligin 8.si ile eşleşen Maccabi Tel Aviv oldu. Seriyi son maça bıraktılar ve onu da kendi sahalarında 71 - 69 kazanarak Final Four'a yükseldiler. Final Four eşleşmeleri şu şekilde;

Maccabi Tel Aviv - Netanya
Hapoel Jerusalem - Gilboa Galil

ALMANYA

Esas bomba Almanya'da patladı. Çeyrek finaldeki Bremerhaven - Göttingen eşleşmesi hariç diğerlerinin sonuçları belli oldu. Şampiyonluğun iki güçlü adayı Alba Berlin ve Oldenburg çeyrek finalde havlu attılar. Ligi ilk sırada bitiren Oldenburg playofflara 8. sırada giren NY Phantoms'a 3-0'la elendi. İkinci sıranın sahibi Alba Berlin de 7. sıradan gelen Deutsche Bank Skyliners'a 3-1 le geçildi. Diğer seride de Brose Basket Telekom Bonn'u 3-0'la rahat geçti. Detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

FRANSA

Fransa'da çeyrek finalin ilk maçları sona erdi. Eşleşmeler ve son durum şöyle ;

Cholet (1) - Poitiers (8) -> 1-0
Le Mans (2) - Paris-Lev. (7) -> 1-0
Roanne (3) - Orléans (6) -> 1-0
Gravelines (4) - Nancy (5) -> 1-0

Fransa'da iki galibiyete ulaşan takımlar yarı finale ulaşacak. İkinci maçlar 21 ve 22 Mayıs'ta oynanacak.

Elit liglerde son durum bu şekilde. İspanya'ya her zamanki gibi hakettiği değeri verip ayrı bir postla değineceğim.

1 yorum:

Sheed dedi ki...

aubrey reese büyük oyuncu..

ama hakikaten db skyliners'ın o kadroyla ancak 7. olabilmesi de tuhafmış..

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...