Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

22 Mayıs 2010 Cumartesi

ACB Playoffları Sürprizle Başladı

Plaza'nın intikamı acı oldu demek için henüz erken ama ilk yumruğu 66-60 ile indirdiler. Hem de Vistalegre'de. Playoff değerlendirmesini yaparken çeyrek finalin tek sürpriz ihtimalinin bu seri olduğunu belirtmiştim çünkü Cajasol'un nefes aldırmayan savunması Barcelona gibi kontrollü savunma ve hücum eden takımlarda daha az etki gösterebilir ama hücumu henüz oturmamış Real Madrid için çok ciddi bir tehlikeydi. Bakıldığında 66 sayı maç kazanmak için çok da yeterli bir hücum performansı değil ama Real Madrid'i kendi sahasında 60 sayıda tutunca altın değerinde oluyor. Real Madrid adına sezonun en düşük ikinci skoru bu. İlkinin kahramanını tahmin etmek pek zor değil. 57 ile Barcelona. ACB'de finale kadar iki galibiyet alanlar tur atlıyor. Bu da Messina ve takımı için çok zor bir sınav anlamına geliyor. Büyük takımlar bu tip kriz anlarından sağ salim çıkabilmeyi başarırlar. Real Madrid için bu açıdan da büyük bir sınav olacak.

Bir diğer ilginç sonuç da Valencia - Malaga maçında çıktı. Dowdell'in bitime üç saniye kala attığı basketle Malaga deplasmanda Valencia'yı 83-82 yenip büyük bir adım attı. Malaga'nın güçlü bir evsahibi olduğunu düşünürsek bu galibiyet çok daha büyük anlam taşıyor. Bu seride hangi sonuç çıkarsa çıksın sürpriz olmayacak. Gary Neal'in 20 sayılık performansı maçın en ilgi çekici notu. Neden bilmiyorum ama ülkemizden giden oyuncular bu tip performanslar ortaya koyunca çok mutlu oluyorum. Valencia'nın Eurocup zaferiyle Eurolig bileti almasının rehavete yol açtığını söylemek biraz haksızlık olur çünkü herşeye rağmen sonuna kadar gideceklerini Joventut maçında net olarak görmüştük. Serinin devamını beklemekte yarar var. Valencia deplasmandan galibiyet çıkarabilecek kalitede.

Barcelona ve Caja Laboral için ilk maçlar beklendiği gibi kolay oldu. Barcelona 85-53 ile Gran Canaria'yı geçerken 28-7 asist üstünlüğü göz kamaştırıcı oldu. Caja Laboral de benzer bir tabloyla 25-8 gibi önemli bir asist farkına ve 92-76 lık galibiyete ulaştı ama onların tablosunda 17/32 ile %53 lük üçlük başarısı çok daha etkileyiciydi. İkinci maçlar bugün başlıyor. Program burada.


Link


Link


Link


Link

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ve Mali, Maliano'dan uzak kalamadı :D

maliano dedi ki...

Bir yere gittiğimiz yok zaten yav tatil mod devam sadece, fırsat buldukça gireceğiz :) Sadece 10 gün güncel olmayacak fazla,sonrası kısmet :)

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...