Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

14 Nisan 2010 Çarşamba

VTB Ligi Genişleme Sürecinde

VTB Ligi'nin arka planda Eurolig'e alternatif bir lig kurmaya çalıştığı hep konuşuldu. Daha önce Olympiakos, Panathinaikos ve Maccabi Tel Aviv gibi kulüplere teklif götürüp olumsuz yanıt almışlardı ama yeni katılımcılarla ligi genişletmeyi kafaya koymuşlar. Seneye en az 12 takımla oynanacak VTB Ligi ama duruma göre 16 veya 18'e yükselebilir. Ligle ilgili yapılacak toplantıda son kararı verecekler. Her sene 726 kez karşılaşan ve birbirinden ayrı düşünülemeyen Zalgiris - Lietuvos Rytas ikilisi artık bu ligde de beraber mücadele edebilir. Sevenleri ayırmak istememişler. Şaka bir yana Rytas'ın katılımı ligin kalitesini yükseltecektir. Diğer önemli aday da bu senin bombalarından Prokom. Onlar da Logan ve Woods'u ellerinde tutabilirse -ki pek mümkün görünmüyor- ligin iddialı takımı olabilirler. Ventspils, Minsk-2006, Tartu ve Finlandiya'dan bir takım da diğer adaylar. Organizasyon olarak müthiş iş çıkarıyorlar ve arka planda kendi liglerini kurma yolunda emin adımlarla ilerliyorlar. Lig zaten var da kastettiğim Eurolig'e rest çekebilecekleri boyut. Şu an için sebep yok ama pasta büyüyüp çıkar çatışmaları arttıkça herşey olabilir. Özellikle Eurolig'in maddi katkısının çok çok düşük olduğunu ve VTB Ligi'nin arkasında kaynağı belirsiz Rus banknotlarının olduğunu düşününce hiçbir ihtimal uzak gelmiyor.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

VTB ligi hakkında pek bilgim yok ama euroligin gereken sıçramayı yapamadığını düşünüyorum.Önlerinde nba, premier lig, nhl, formula hatta ncaa gibi bir çok başarılı organizasyon var.ama eurolig dünyanın en çok izlenen ikinci sporunu bir türlü bu kaliteye çıkaramadı.


bunları derken kendimede bi soru sorayım. "onlara la fediyorsunda senin liginin durumu nasıl"

coşkun dedi ki...

"Her sene 726 kez karşılaşan ve birbirinden ayrı düşünülemeyen Zalgiris - Lietuvos Rytas ikilisi" ....yılda 726 kez nasıl karşılaşıyorlar anlamadım...

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...