Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

15 Nisan 2010 Perşembe

Real Madrid'in Barcelona Acısı

"Barcelona'ya karşı oynamayı dört gözle bekliyorum. Buraya geldiğimden beri onların hakkında çok şey duydum."

Real Madrid'in yeni transferi Almond'ın basına tanıtım toplantısındaki sözleri aynen bu şekilde. Ama resmi sitedeki tanıtımda bu konuda hiçbir şey yazılmadı. Daha sezon bitmeden 8 derbinin 7'sini kaybedince ezeli rakipleri hakkında konuşan hatta bir nevi inceden meydan okuyan oyuncularının sözlerini koymaya da yüzleri olmaması gayet normal. Almond'ın geldiğinden beri Barcelona'yı duyuyor olması da oldukça manidar. "Real Madrid'in derdi Barcelona olmuş, demek ki 2009-2010 sezonunda iyi yenmiş (!)."

5 yorum:

Çağrı dedi ki...

@mali

Madem bir söz söyleyeceksiniz tamamını söyleyin nasıl olsa ne söylemek istediğinizi anladı herkes bu gereksiz oto sansür niye ? O cümlenin size yakışmadığını belirtmek isterim ...

maliano dedi ki...

Günlük hayatta kullandığım her şeyi buraya yazmamı beklemiyorsunuz herhalde :) Burayı her kesimden okuyan insan var, belli bir seviyeyi kendi üslubumu değiştirmeden korumak zorundayım. Anlayan insanlar için bu kelime çok önemli veya abartılacak bir şey değil ama anlamayanlar için siz benim şu anda uyguladığım sansürü delmiş oluyorsunuz bilmem farkında mısınız? Edip Akbayram'la Adriana Lima'nın ne alakası var diyen insanlar var, herkesi kendiniz gibi algılamayın lütfen. Bu dokundurma aslında sizin gibi olayı anlayabilen insanların süzgecinden geçebilecek, anlamayanlara karşı da seviyeyi koruyabilecek bir cümle. Ayrıca lütfen buranın bir blog olduğunu da unutmayın. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

maliano ama çağrı haklı burda bak
edip akbayram olayını inceledim orda 2 tarafta da doğruadriana ile edip akbayram hem alakasız hem alakalı çağrı kardeş haklı sanki ama

Adsız dedi ki...

Şimdi bu Real Barca rekabetin de iki tarafta birbirine belli dönemlerde üstünlük kurarlar lakin bu blog ahalisi bu aralar sınırı baya bir aşıyor. Bu imam cemaat ilişkisine benzer yarın öbürgün devran döndüğünde millet bu yazıları yazanlara neler yapmaz !

Birde şu rekabetin politik boyutuna gelelim.

Franco kitleleri futbolla uyutacağını çok iyi tespit olacak ki önce kendi takımı real madridi yaratır. Sonrada ona bir düşman bulmak zorundadır.

E haliyle buda Barcelona olacaktır. Peki Barcelona A. Madrid Blbao gibi takımların arasından nasıl sıyrılıp yıllarca real le bütçe bakımından rekabet edebilmiştir ?

Bu sorunun cevabı Franco yıllarındaki inşaat ihalelerinde mevcut. Barcelonalı işadamı ve kulüp yöneticisine verilen ihaleler neticesinde Barca rakipleri arasından sıyrılabilmiştir.

Bu durumda ikiside Franco nun takımı dersek katalanlar köpürür değil mi :)

Birde Eto nu gönderilmesi olayı var. Herhalde bunun performans sebebiyle olmadığını hepimiz biliyoruz. Eto katalanca öğrenke istemediği için gönderildi.

hani bir tarafın diğerini faşistlikle krallıkla suçladığı bir İspanya var ya

Barca ve real yoktur aslında birbirinden farkları.

maliano dedi ki...

Ben zaten bugün mevcut olanı yazıyorum. Barcelona tarihi veya Real Madrid tarihi incelemedim. Yarın Real Madrid üstünlük kurarsa o günü yazdığım bir postta da Real Madrid üstünlüğünü belirtirim. 2009 - 2010 sezonu diye özellikle belirttim o yüzden. Blog ahalisinin sınırı nedir onu da merak ettim. Adı üstünde blog, kişinin kendi alanı, insanlar neden resmi site veya gazete gibi yaklaşıyor onu da anlamış değilim hala.

Bu konuda sıkıntısı olan varsa rahatlıkla mail atabilir, buradan daha fazla yorum yayınlamayacağım.

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...