Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

10 Nisan 2010 Cumartesi

Real Madrid'de Hedef Morris Almond

Avrupa kupalarında final serileri hariç normal sezon çoğu takım için bitti. Liglerde playoff öncesi hem bu sezonun hem de gelecek sezonun çalışmaları da beraberinde başladı. Bu yazın en çılgın takımı tartışmasız Real Madrid olacak. Şimdiden Rudy Fernandez, Manu Ginobili (Ginobili'nin yeni kontratıyla bu rüya bitti) , Splitter ve Woods gibi isimler telaffuz edilmeye başladığına göre bu yaz Perez ve Messina arasında "Hocam sana yıldız alayıııım mı? İsterim babacım isterim." şarkısı sıkça söylenecek demektir. Yeni günün taze ismi Gelişim Ligi oyuncusu Morris Almond. Utah tarafından 2007 Draft'ında seçildikten sonra NBA'de tercih edilmeyen ve Gelişim Ligi'nde oldukça iyi rakamlar yakalayan keskin bir şutör. Real Madrid'e yakın gazetelerden Marca ve AS dün bu haberi geçtiler. Bu açıdan önümüzdeki hafta Madrid'e geleceğini varsayabiliriz.

Messina'nın bu hamlesini bir çok açıdan değerlendirebiliriz. Birincisi profesyonellerle dolu ama maç sonlarında amatörleşen Real Madrid kadrosuna inisiyatif alabilen, maç sonlarındaki kritik atışlarda tercih edebileceği bir şutör isteği. Elinde Bullock ve Kaukenas yok mu tabi ki var ama işte bu adamın da cins kırmızı çizgileri var. İkinci olarak bütün kulvarlarda ezeli rakibi tarafından hezimete uğratılmanın verdiği baskıyla playofflarda direk sonuca gidebilmek için yapılan bir hamle olabilir Almond. Kısaca giderek yükselen savunma dozajına ofansif bir takviye. Üçüncüsü de eğer uzun vadeli bir plansa (hiç sanmıyorum) Messina'nın kendi Langdon'ını yaratma isteği. Defansif özelliklerinin Langdon kadar iyi olmadığı bilgileri yazılıyor ki bu da oyunun tek yönünü oynayan oyunculara karşı 10 kaplan gücünde olan Messina'nın bu hamleyi kısa vadede başarı için yaptığı sonucuna bizi götürebilir. Langdon'ın sözleşmesinin sezon sonunda bittiğini düşünüp Real Madrid mantalitesiyle birleştirince "Kendi Langdon'ını yaratma, git varolanını al" gibi bir hareketin sezon sonu itibariyle gazetelere düşmesi de pek sürpriz olmaz.

Almond'ın Gelişim Ligi'nde sayı ortalamarı hep 20'nin üzerinde. Detayları burada. Çok güçlü olmayan ve savunma tarafı zayıf olan Almond'ın 3 numara ihtiyacını değil de yeterli performans alınamayan 2 numara pozisyonunu güçlendirmek için alınacağı kısaca özetlenebilir. NBDL'in bir maçta sayı rekorunu 53 ile elinde bulunduruyor. Kötü bir pasör ve dirençli bir savunmacı değil ama daha büyük dezavantajı Avrupa'da ilk defa oynayacak olması. Bugünkü maça yetişse savunmanın ne olduğunu bizzat merkezinde görüp Avrupa basketbolunu öğrenme şansı olurdu. Almond gelirse daha önce sıkça yazdığım Bullock'un gidiş süreci de bence hızlanır. Her ne kadar Kaukenas ve Hansen de aday olsa da bence ipi ilk çekilecek isim Bullock olacaktır. Bullock gibi bir ismin benchte havlu sallamakla geçireceği bir senesi daha olamaz. Arkasından da Hansen onu takip eder. Gelecek sezonun planlarını yapan klüpler için Messina'nın tavizsiz kırmızı çizgileri bu yaz büyük fırsat olabilir.


Link

1 yorum:

Sheed dedi ki...

bullock'un önünde almond süre alırsa büyük saygısızlık olur.. savunmaya hiç takılmaması bi yana, oyun zekası eksikliği de langdon'la aynı cümle içinde geçmesini engelliyor.. ağır 'ballhog', kötü pasör diyemeyiz çünkü pas verdiğini çok nadir gördük gerek NBA maçlarında, gerekse de yaz ligi'nde.. 16 şut kullanacağı her takımda bu rakamları yakalar ama o takımlardan da sadece d-league'de var..

haber doğruysa ve messina da bu adama ciddi süre verirse benim için yeni bi hayal kırıklığı olur messina cephesinde..

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...