Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

17 Mart 2010 Çarşamba

Ricky Minard Khimki'de, Kalnietis Sırada

Transfer piyasası açısından basketbol ve futbolun çok büyük farkı vardır. Futbolda bir transfer ihtimali 2 ay konuşulur ama gerçekleşmez, basketbolda kokular gelmeye başladıktan 2 gün sonra imzalar atılır. Minard'ın Khimki'ye gelişi de yine bu şekilde oldu. Daha transfer söylentisinin üzerinden birkaç gün geçmişti ki resmi imzalar atıldı. Roma uzun bir süredir Bobby Dixon için yer açmaya çalışıyordu ve bu transfer sayesinde de kadroda yeri açmış oldular. Eurolig'den elenen Khimki de hem bu sene hem de gelecek sene için işleri sıkı tutuyor. Yalnız Minard takviyesinin neden yapılmış olduğunu, onu da geçtim Kalnietis isminin neden kulislerde dolaştığını anlamış değilim. Bu takımda üst düzey oyuncu olarak Raul Lopez, Cabezas, Langford, McCarty, Fridzon var. Hadi Minard'ın transferi de 2-3 rotasyonu açısından anlamlı gözüküyor ama bu takımın Kalnietis'e ihtiyacı yok. Üstelik hala kendinden beklenenleri gerçekleştirememiş bir Raul Lopez varken, onun Litvanyalı versiyonu Kalnietis'e neden ilgi gösteriyorlar pek anlayamadım. Cabezas ve hatta Langford hayli hayli bu işi götürebiliyorlar. Henüz kokusu çıkmadı ama bu saydığım 5 linin içinden birilerinin gidebileceği ihtimalini de bu hamlelerden sonra düşünmeye başladım. Fridzon'un çapı belli, Raul Lopez - Cabezas ikilisinin de Dünya Şampiyonası öncesi Scariolo'nun dizinin dibinden ayrılacaklarını hiç sanmıyorum. Geriye Langford - McCarty ikilisi kalıyor. Takımın en önemli iki ismine kanca atılmış ve o konuda karar verilmiş olabilir. Bu tip akıllı hocalar hamlelerini erken yapar, işi son ana bırakmazlar. Ama Khimki'nin esas problemi 4 numarayken neden en şişkin ve en kaliteli bölgeye transfer yapılır onu da anlamak güç. Jankunas bu haldeyken Scariolo'nun mutlaka pota altına takviye planladığını düşünüyorum.

2 yorum:

Sheed dedi ki...

langford'u en geç yaz döneminde büyüklerden biri kapar.. minard transferi erken bi 'replacement' olmuş.. lopez de artık eski günlerine geri dönemeyeceğini bu son şansında çuvallayarak gösterdi, kalnietis gibi limitleri çok yukarıda olan genç bi elemanı tercih etmeleri gayet makul bence.. lopez gibi diz sakatlıkları nedeniyle artık kariyerinin son faydalı yıllarını geçiren bi adamla kalnietis'in çok da benzer çizgide olduğunu düşünmüyorum açıkçası..

Adsız dedi ki...

Kalnietis'in Avrupayı sallayacak bir oyuncu olacağına hiç inanmıyorum. Atletik yetenekleri haricinde pek te önemsenecek yetenekleri yok. Litvanya liginde yüksek sayı ortalaması tutturmakla Avrupa'nın kalbürüstü oyuncularından biri olmak arasında çok fark var.

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...